MUSEROS

MUSEROS

El municipi de Museros es troba a 10 km de València, 17 km de Sagunt i a només 4 km de la costa mediterrània. El seu terme és pla i té una altitud mitjana de 21 m sobre el nivell del mar.

www.ajunt-museros.com


Com arribar:

Per carretera es pot accedir a través de la CV-300 que uneix Museros amb els municipis de l’Horta Nord (antiga carretera de Barcelona), o a través de la CV-32 que comunica la V-21 (València-Sagunt) amb la A-7 (bypass). També cal destacar que hi ha una xarxa de camins i carreteres locals que enllacen Museros amb Nàquera, Rafelbunyol, Montcada, Massalfassar i Massamagrell. També es pot anar amb metro per la línia 3 Rafelbunyol-Mislata

Gastronomia:

La cuina de Museros es troba emmarcada dins de la cuina típica mediterrània i valenciana. Es tracta d’una gastronomia rica en la seua varietat sobretot d’arrossos. Destaca en especial la paella, l’all i pebre, el tradicional arròs amb fesols i naps i el clàssic arròs a banda.

Interés turístic:

 Situat a l’Horta Nord, ha sabut conservar les seues arrels i la seua idiosincràsia, destacant al nucli urbà l’església parroquial de l’Assumpció, del segle XVIII. El seu estil predominant és el gòtic. Es troba en el carrer major de Museros al costat de l’ermita de Sant Roc la qual data del segle XVII, es troba ubicada al carrer Major de Museros, és el patró de la localitat, a l’ermita se celebren els actes de la festivitat al mes d’agost.

És recomanable fer un passeig pels seus horts, especialment a la primavera.

Festes:

Les festes patronals tenen lloc en honor de Sant Roc, entorn del 16 d’agost; també se celebra la festivitat de Sant Vicent Ferrer, el dilluns següent al de Pasqua. També té especial interés la festivitat del Nou d’Octubre (Dia de la Comunitat Valenciana) on es commemora la conquista del rei Jaume I.

La setmana de festes taurines se celebra la segona quinzena de juliol