MOIXENT

MOIXENT

Moixent està situat a la vora del riu Cànyoles, als peus de la Serra Grossa. Té una població aproximada de 4.700 habitants, i dista 29,7 km de Xàtiva, capital de la comarca, i 74 km de València. La seua altitud mitjana és de 284 m sobre el nivell del mar


Com arribar:

S’hi accedeix des de València a través de la A-7. També disposa d’estació de ferrocarril per on passa la línia 2 de Rodalies de Renfe.

Gastronomia:

El gaspatxo és el plat típic del municipi a més de la gachamiga i les farinetes, una sopa d’alls tendres. Els bolets de la comarca tenen fama per la seua exquisitat.

Entre els dolços destaquen els sequillos (rosques adornades amb clara batuda) i els moixentins (dolços d’ametla).

L’oli d’oliva verge és d’una gran qualitat, igual que el vi blanc i negre elaborat a Moixent.

Interés turístic:

Moixent atresora nombroses cultures al llarg de la seua història, com ho proven les restes arqueològiques trobades en la contornada, entre les quals destaca el poblat ibèric de la Bastida de les Alcusses, on es va trobar el Guerrer de Moixent, una estàtua d’extraordinari valor artístic que es troba en el Museu de Prehistòria de València.

En el seu terme municipal trobem també paratges d’interés turístic com el Bosquet.

A més, a Moixent es pot visitar el castell musulmà d’època almohade i l’església de Sant Pere Apòstol, d’estil neogòtic.

També la capella de les Santes Relíquies i la del convent de les Franciscanes, que en l’actualitat alberga el Museu Arqueològic.

Festes:

El tercer cap de setmana d’agost se celebra una festa en honor dels sants Abdó i Senén, amb vaquetes, missa i processó.

Les festes populars se celebren l’última setmana d’agost en honor del Santíssim Crist de la Muntanya Calvari.

A més, el primer cap de setmana després de la celebració de Tots Sants (1 de novembre) se celebra la festa de Moros i Cristians.

Oficina de turisme

Tourist Info Xàtiva Alameda Jaume I, 50. 46800 Xàtiva Tel. 962273346 xativa@touristinfo.net