Com arribar:
S’accedeix a aquest poble des de València, a través de l’autopista A-7 i després s’agafa la CV-520 per a accedir a la CV-422; a continuació cal seguir per la CV-435 i finalment la CV-580.
Gastronomia:
Oli d’oliva extra verge ecològic, un dels més famosos per la seua qualitat, de tota la Comunitat Valenciana. Arròs amb herbes, gaspatxos, conill en totes les seues modalitats, bolets i munchetas.
Dins de la gastronomia mereixen un apartat especial els dolços tradicionals, i els més típics són: els rotllets d’anís, els pastissets de moniato, els rosegons, el braç de gitano, etc.
Interés turístic:
El Castillet
A pesar del diminutiu amb què se l’anomena, el Castillet s’alça altiu i omnipresent sobre l’horta de Millars. Des d’una roca descarnada, la fortalesa guaita els bancals d’un tímid desenvolupament agrícola cap a occident i el riu Xúquer cap a orient.
El Castillet conserva íntegre el recorregut de la muralla, però el pas del temps ha danyat parts importants del pany de muralla. L’abandó i l’afonament han sepultat davall la terra la zona d’avantmuralla o les restes de les estructures internes com els graners o les habitacions, que els treballs arqueològics van traient a la llum. De les excavacions s’han recuperat peces de ceràmica de cuina que dibuixen una imatge estable de la vida al Castillet, un hàbitat permanent per a la guarnició que protegia la plaça. Però també s’hi han recuperat restes de ceràmica de taula que daten una ocupació entre el final del segle XII i el principi del XIII, que coincideixen amb l’últim període de domini islàmic a Xarq Al-Andalus, abans de la conquista cristiana de Jaume I.
Més informació turística: www.ayuntamientomillares.es
Festes:
Sant Blai (3 de febrer), Sant Joan (24 de juny), Santíssim Crist de la Salut (6 d’agost). Fira Bioaceite, artesania de l’espart.