LLANERA DE RANES

LLANERA DE RANES

El municipi està situat a la falda de la Serra d’Énguera, al marge esquerre del riu Cànyoles, a una distància de 7 km de Xàtiva, capital de la comarca, i 58 km de València. Té una altitud mitjana de 150 m sobre el nivell del mar.


Com arribar:

S’hi accedeix des de València a través de la A-7.

Gastronomia:

Llanera de Ranes destaca gastronòmicament per l’elaboració de l’arnadí, un dolç típic de la comarca de la Costera, elaborat amb carabassa i moniato, preparat en cassola de fang. Ací se celebra anualment el Concurs Nacional d’Arnadí, al mes de desembre. «Llanera, bressol de l’arnadí a Espanya».

Interés turístic:

A Llanera de Ranes val la pena visitar l’església parroquial de Sant Joan Baptista (segle XIX), el Museu Parroquial, el Calvari-Ermita (a la falda de la muntanya), el Museu Rafael Boluda, dedicat a les aquarel•les, amb obres d’aquest artista local i dels més diversos aquarel•listes nacionals, i el Museu Luis Perales.

Festes:

Les festes majors se celebren entre el final d’agost i el principi de setembre, en honor del Santíssim Crist de la Fe, la Divina Aurora i Sant Joan Baptista, amb multitud de celebracions religioses i lúdiques. Les festes patronals se celebren al maig, en honor de la Mare de Déu dels Desemparats.

Oficina de turisme

Tourist Info Xàtiva Alameda Jaume I, 50. 46800 Xàtiva Tel. 962273346 xativa@touristinfo.net