L´ÈNOVA

L´ÈNOVA

Municipi situat a la Ribera Alta, a només 7 km de Xàtiva. La superfície del terme és plana, tret de la zona sud, on s’alcen les suaus ondulacions en la Lloma del Baladre, el Cabeço i la serra de Valiente. Predominen els cultius de regadiu, encara que també hi ha cultius de secà dedicats a oliveres i ametlers. El poble està situat en la falda de la muntanya.


Com arribar:

Per carretera s’hi accedeix des de València per l’A-7 i s’enllaça amb la CV-562. També té l’estació de tren per on passa la Línia 2 de rodalia de Renfe.

Gastronomia:

Les mones de Pasqua i la coca de pasta fullada farcida de crema pastissera són dos dels dolços més apreciats d’aquesta localitat que es poden trobar als forns de pa i dolç.

Interés turístic:

A nivell monumental cal destacar l’església parroquial, dedicada a la Mare de Déu de Gràcia, encara que el municipi és més conegut pels seus interessants paratges naturals, com el Pi d’Ambròs, situat a la partida dels Francs. També hi ha una ermita dedicada a la Divina Aurora i una altra al barri de Sanç, que és la de Sant Josep, edificada a final del segle XIX i restaurada el 1987.

Festes:

L’última setmana de juliol se celebren les festes dedicades a la Divina Aurora, patrona dels joves. Celebra les festes patronals el primer diumenge d’octubre, dedicades a la Mare de Déu de Gràcia i els dies anteriors al Crist de la Salut i la Immaculada Concepció.

Oficina de turisme

Tourist Info Alzira. Plaza del Reino. 46600 – Alzira. Tel.962419551 alzira@touristinfo.net