L´ALCÚDIA

L´ALCÚDIA

L’Alcúdia és un municipi ubicat al centre de la comarca de la Ribera Alta. El nucli urbà està situat a la part est del municipi, mentre que al nord es troba el riu Magre, i al sud, la Séquia Reial del Xúquer. Dista 33 km de València i 8 km d’Alzira, capital comarcal.


Com arribar:

S’hi accedeix des de València per l’A-7. També s’hi pot accedir per l’autovia CN-340 i la CV-50 de Tavernes de la Valldigna a Llíria.

Gastronomia:

La paella i una gran varietat d’arrossos són els plats més destacats de la cuina local, a més de la carabassa santa (dolç de carabassa, típic de la Setmana Santa).

Interés turístic:

Al nucli urbà és de visita obligada la impressionant església de Sant Andreu, del segle XVIII, i al voltant de la població destaca el paratge natural conegut com els Fornals.

Festes:

Les festes majors se celebren de l’1 al 8 de setembre.
Del 8 al 12 d’octubre es fa una fira gastronòmica amb productes típics de la Comunitat Valenciana: vins, caves i licors, embotits, dolços, etc., amb degustació dels productes.
Altres festes d’interés són: Carnestoltes (febrer), Setmana Santa, el mercat medieval (maig), el Festival de Músiques del Món (Fesmón, juliol), el Mes de les Lletres (novembre) i el Festival Agroeròtic (desembre, els anys parells).

Oficina de turisme

Tourist Info Alzira. Plaza del Reino. 46600 – Alzira. Tel.962419551 alzira@touristinfo.net