L´ALCUDIA DE CRESPINS

L´ALCUDIA DE CRESPINS

L’Alcúdia de Crespins està situada al marge esquerre del riu Cànyoles, a l’entrada de la vall de Montesa, enfront de la serra de Vernissa. Té una població de 5.000 habitants aproximadament i una altitud de 103 m sobre el nivell del mar. Dista 10 km de Xàtiva, capital de la comarca, i 61 km de València.


Com arribar:

Des de València, s’accedeix a aquesta localitat a través de la A-7. També disposa d’estació de ferrocarril de la línia de Rodalies C-2 de València.

Gastronomia:

Els plats més típics de la gastronomia de l’Alcúdia de Crespins són principalment l’arròs rossejat i les coques cristines.

Interés turístic:

A l’Alcúdia de Crespins, com a llocs d’interés, destaca el paratge del naixement del riu Los Santos (conegut com Riu Nou), paratge d’una gran bellesa natural, amb una gran varietat de flora autòctona, amb una zona d’acampada i una piscina natural. També és interessant el paratge de l’Ermita. El monument més destacat és l’església parroquial de Sant Onofre.

Festes:

Celebra les festes patronals en honor de Sant Onofre el 12 de juny. S’organitzen activitats com: tallers didàctics, cants d’albades, danses populars, tornejos esportius, fogueres, focs artificials, etc. Les Festes Majors se celebren en honor del Santíssim Crist de la Muntanya Calvari, comencen el primer diumenge de setembre i acaben una setmana després

Oficina de turisme

Tourist Info Xàtiva Alameda Jaume I, 50. 46800 Xàtiva Tel. 962273346 xativa@touristinfo.net