GANDIA

GANDIA

La ciutat de Gandia és el cor de la comarca de la Safor a la Comunitat Valenciana. Gandia té una ubicació privilegiada, entre el mar i les muntanyes. En el seu ambient es respira una rica herència històrica que impregna els seus monuments i l’esperit de la seua gent. Aquest és un dels majors al•licients per a una ciutat amb una oferta turística capaç, per infraestructures i varietat, de satisfer els visitants més exigents.

Visitar Gandia suposa descobrir una ciutat molt especial. La seua platja, el seu centre històric lligat a la família valenciana més universal (els Borja) i el seu entorn natural, li proporcionen el matís de ciutat que combina la calidesa de les destinacions mediterrànies amb el seu potent atractiu turístic.

Viure Gandia suposa viure el Mediterrani, viure la festa, la gastronomia, la naturalesa, l’esport….

Gandia et mostra totes les seues possibilitats perquè tries la que més t’agrade. ¡Anima’t! ¡Visita Gandia i viu-la!

Descobreix els seus Catàleg de productes turístics 2020


Com arribar:

COM ARRIBAR-HI

Per carretera:
Pel nord i el sud, des de València o Alacant, per la carretera nacional 332 o per l’autopista de peatge AP-7, eixida 60.
Des del centre de la península: des de Madrid, per l’autovia A-3, agafant després la direcció cap a Alacant per la N-332 o l’autopista de peatge AP-7.
Des d’Almansa (Albacete), per la A-7, CV-60 i CV-40, agafant la direcció cap a Gandia.

Amb tren:
Des de València ixen trens de rodalia cada 30 minuts els dies laborables i cada 60 minuts els festius.

Amb avió:
Els aeroports més pròxims són:
Manises (València) a 80 km.
L’Altet ( Alacant) a 130 km.

Amb vaixell:
Des de les Illes Balears fins a Dénia
Baleària: 902 160 180
Iscomar: 902 119 128

Gastronomia:

La cuina de Gandia i de la Safor s’inscriu en les de les olors i els sabors, les matèries primeres i les tradicions de la resta del Mediterrani. Els habitants de la Safor són uns grans consumidors d’arròs: els caldosos, els secs (al forn) i els guisats en paella. Els ingredients poden ser variadíssims i el receptari arrosser és extensíssim. El recipient de la paella s’utilitza també per a confeccionar la «fideuà», en la qual l’arròs ha sigut substituït pels fideus (que es guisen amb peix i marisc), i que és un plat que es considera originari de Gandia.

Els dolços i la rebosteria gandiana són molt famosos a la comarca de la Safor i a les comarques pròximes, i entre ells destaquen el tortell i «la Delicà de Gandia».

Interés turístic:

Platges de Gandia
Qualsevol època de l’any és perfecta per a gaudir de les platges de Gandia, gràcies a la seua magnífica ubicació i a un temps envejable. La qualitat excepcional de les nostres platges està més que demostrada perquè disposa de tots els segells de qualitat: ISO-9001, ISO-14001, Q de Qualitat i EMAS.

Les Platges de Gandia tenen 7 quilòmetres de costa i una superfície de 700.000 metres quadrats d’arena fina i blanca, per la qual cosa els passejos seran tot un plaer, i una aigua cristal•lina per a refrescar-se els calorosos dies d’estiu. Gandia és el lloc ideal per a gaudir de les millors platges del Mediterrani, amb guardons com les banderes blaves que avalen la qualitat de les seues aigües i els seus serveis durant tot l’any. Gandia no sols és una destinació obligada per les seues característiques de sol i platja, sinó també per l’oferta hotelera que ofereix un total de 95.000 places d’allotjament, entre hotels i apartaments, amb la garantia i el servei dels millors professionals del sector de la restauració.

Platja Nord
La Platja Nord posa tots els seus serveis de restauració i oci a la teua disposició perquè passes unes vacacions inoblidables. Arena fina i daurada, aigua freda i cristal•lina i una infinitat de coses que fer. Res com una passejada per primera línia, amb una important oferta de cafeteries, gelateries i restaurants, on assaborir la millor gastronomia de zona.

Platja de l’Ahuir
Si el que t’abelleix és una platja tranquil•la i verge, la Platja de l’Ahuir és l’opció perfecta. En aquesta platja s’ha regenerat l’espai dunar i s’ha respectat i protegit la flora i fauna autòctones, per a poder gaudir, de la manera més natural, d’un magnífic paisatge de dunes. Ací trobareu una de les millors platges nudistes, autoritzada i senyalitzada, de la Comunitat Valenciana.

Platja de Venècia
La Platja de Venècia és una xicoteta platja urbana d’arena, dotada dels serveis més elementals, que la converteixen en un lloc còmode i tranquil per a tota la família. Amb els seus 330 metres de longitud per 50 metres d’amplària, la Platja de Venècia és ideal per a passar un dia de platja magnífic en total harmonia amb la naturalesa.

Platja de Rafalcaid
La Platja de Rafalcaid, l’última platja al sud del litoral gandià, és el lloc ideal perquè no et troben. Aquesta és l’única platja semiurbana que combina arena i birles i que, amb els seus 800 metres de longitud per 50 d’amplària, és considerada un xicotet paradís d’aigües cristal•lines.
Patrimoni i cultura
Palau Ducal
Església Col•legiata de Santa Maria de la Seu de Gandia
Casa Cultura Marqués González de Quirós
Antiga Universitat

Més informació
www.visitgandia.com

Festes:

La màgia del Mediterrani, el soroll de la pólvora, la calor del foc i la llum única dels nostres capvespres fan de Gandia la destinació perfecta on la tradició, la festa i l’espectacle s’uneixen per a oferir als visitants el verdader sabor d’una ciutat que viu les seues festes durant tot l’any.

Falles
Les Falles de Gandia se celebren a Gandia des del final del segle XIX. Aquesta festa típica valenciana té lloc entre el 16 i el 19 de març, quan el visitant pot gaudir dels nombrosos monuments fallers i de l’animació del carrer. Per Falles, Gandia s’ompli de música i cercaviles. Les falleres i els fallers, vestits amb la indumentària tradicional valenciana, passegen per Gandia representant la seua ciutat. Durant aquests dies se celebren actes molt emblemàtics com el bateig, l’entrega de premis als monuments, l’ofrena a la Mare de Déu, les mascletades, etc. Les Falles culminen amb la Nit de la Cremà, quan els monuments cremen i il•luminen la nit de Sant Josep, amb la pena dels fallers i les falleres per la pèrdua, però amb la il•lusió de començar novament per a l’any següent.

Fira i Festes
La Fira i Festes de Gandia són les festes patronals de la ciutat en honor de Sant Francesc de Borja. Aquestes celebracions tenen lloc del 28 de setembre al 3 d’octubre, dia del patró. L’origen de la fira es remunta a l’any 1310, quan Jaume II va atorgar a la ciutat el privilegi de celebrar un mercat anual. Actualment es recrea aquest mercat medieval per tot el nucli antic de la ciutat on es poden trobar activitats i jocs tradicionals, actuacions musicals, teatres i animacions de carrer per a tots els públics i totes les edats. A més, totes aquestes activitats estan recolzades per la fira, situada en el recinte firal i on la diversió està garantida amb les atraccions més noves i populars que faran les delícies de grans i menuts.

El personatge protagonista de la Fira i Festes és el Tio de la Porra, un personatge que paròdia als soldats francesos, que trau els xiquets dels col•legis a ritme dels tambors marcant l’inici d’aquestes festes.

Oficina de turisme

Direcció: Avenida Marqués de Campo, s/n C.P: 46700 Gandia
Telèfon: 962877788
Fax: 962865577
Email: gandia@touristinfo.net
Web: http://www.gandia.es/turisme
Horari:

Horario: De lunes a viernes de 9:30 a 13:30 y de 16:00 a 20:00 h. Sábados, de 09:30 a 13:30 h.


Les platges