Com arribar:
Com arribar-hi
S’accedeix a Cortes de Pallars, des de València, per la A-3, agafant després la CV-425 i posteriorment la CV-428.
Gastronomia:
A causa de la duresa del clima a l’hivern, els seus plats són els clàssics de zones de muntanya. Podem destacar l’olla de poble, les farinetes (gachamiga), mojete de agua, mojete arrastrao i bacallà ajoarriero. En l’època estiuenca es poden assaborir plats com els gaspatxos, l’arròs amb herbes o blat picat.
En els forns podem trobar les coquetes de sardina, de pernil, de llonganissa o de xoriço. Durant la festivitat de la patrona (del poble o els llogarets) es fa pa beneït.
Interés turístic:
Patrimoni
Església parroquial. Dedicada a la Mare de Déu dels Àngels. El temple va ser edificat el 1775.
Palau del Baró de Cortes de Pallars. Edifici d’estil barroc del segle XVIII.
Castell de Xirell. Construït al segle XV, es troba situat sobre un muntanya flanquejada per les gorges del riu Xúquer, de manera que és fàcilment visible des de molts llocs del territori. L’accés s’ha de fer a peu, per senda, ja que la carretera acaba als peus del massís on està situat.
Naturalesa
La Mola de Cortes
La senda de Gran Recorregut GR-7 travessa les seues terres entrant per la serra de Martés i, creuant el poble, ix per un lateral de la Mola de Cortes.
Cueva Hermosa. Cova de formació càrstica amb moltes sales.
Las Pozas del Ral. Tolls d’aigua de singular bellesa causats per l’erosió fluvial.
Los Chorradores d’Otanell. Conjunt de contínues cascades que desaigüen en el riu Xúquer.
L’avenc del Xúquer (los cañones del Júcar). Visible en passeig fluvial turístic des de Cofrents fins a Cortes de Pallars.
Més informació: http://www.cortesdepallas.es
Festes:
Celebra les festes patronals del 13 al 17 d’agost, en honor de la Mare de Déu del Rosari, de l’Assumpció, del Crist de la Vida i de Sant Isidre Llaurador.