CORBERA

CORBERA

De vegades no cal anar massa lluny per trobar llocs interessants. Aquells que van per l’autopista A-7, de València a Alacant, a uns 45 km., es trobaran amb un paisatge agradable, típic de la Ribera Baixa, amb tarongers i camps d’arròs. No fa falta cap cartell anunciador que assenyale que allí es troba Corbera. Si es decideix entrar, el primer que ha de fer és aparcar prop de l’església parroquial, que guarda con un gran tresor una talla gòtica esplèndida de la Mare de Déu, que abans havia estat ubicada al castell…La història de Corbera està lligada al seu castell, el símbol d’identitat del poble de Corbera. Conserva les seues muralles exterior i part del recinte interior, destacant sobretot la torre albarrana…de segur que quan pugeu al cotxe i feu marxa, recordareu Corbera…

Miquel Gómez i Sahuquillo


Gastronomia:

Destaca l’arròs al forn i l’allipebre. Entre els dolços típics, destaca l’arnadí (postres de carabassa), els rosegons i els torrons de panet (cacau mòlt, sucre i neula).

Interés turístic:

El Castell

Situat sobre un poblat de l’Edat del Bronze, amb planta islàmica i reformada pels cristians. Magnífiques vistes.

Ermita de Sant Miquel

(originària del S.XIII). És una església de conquesta, senzilla i d’estil romànic de transiciò al gòtic.

Ermita del Santíssim Crist

Església parroquial dedicada als Sants Vicents, Ferrer i Màrtir (segle XV)

Edificada al S.XIV en estil gòtic, fou remodelada al S.XVI i refetaen 1953. Es conserva la imatge gòtica de la Mare de Déu que hi havia al castell.

Barri històric

Es conserven moltes cases d’estil modernista d’inici del S.XX, com a conseqüència de l’esplendor de le citricultura. Pel terme hi ha algunes dignes de visitar.

restes d’un poblat ibèric sobre la població i interessants paratges naturals (com les Fontanelles).

Ajuntament

Estil classicista amb porta adovellada.

Oficina de Turisme

Plaça Major, 16 – 46612 Corbera

www.corbera.es

Festes:

De l’1 al 8 de setembre se celebren les festes patronals en honor de la Mare de Déu del Castell de Corbera, amb sopar popular totes les nits, setmana esportiva, ofrena de flors, processó i ball. El 19 de març es festeja sant Josep, amb la plantà i la cremà de la falla.

Oficina de turisme

Ajuntament de Corbera – Tel.962560003