CASES ALTES

CASES ALTES

Situat entre els municipis de Cases Baixes i Ademús en la N-330, equidistant 2 km del primer i 4 del segon. Cases Altes és un municipi situat en el sector sud del Racó d’Ademús. Els seus límits són: al nord i est, Ademús; a l’oest, Vallanca i Ademús; al sud, Cases Baixes i Santa Cruz de Moya (Conca).


Com arribar:

Situat entre els municipis de Cases Baixes i Ademús en la N-330, equidistant 2 km del primer i 4 del segon.

Gastronomia:

Farinetes, almortas, chichas de matagorrino, olla de poble, arròs empedrat i embotits casolans.

La mel artsesana i les pomes del terreny posen el punt dolç a la gastronomia local.

Interés turístic:

Església de la Santíssima Trinitat (segle XVII, amb reformes posteriors)
Els antics llavadors municipals
El molí de farina
La font del Tornajo
El Parc Escultòric del Racó d’Ademús

Entre els seus paratges naturals cal destacar la mola de Cases Altes, el Gazapo, la Umbría Negra, la Fresnera, el riu Túria (o riu Blanc) i també el Pinar de Casas Altas.

Festes:

El 15 de maig se celebra el dia de San Isidre. S’ofereix un berenar popular en el qual es reuneix tota la gent del poble i sempre acaben cantant jotes. Festa de la Santíssima Trinitat. El dia s’estableix en funció de la Pasqua, sol ser a la fi de maig o principi de juny. El principal acte és la plantada del xop.

Del 10 al 15 d’agost tenen lloc les festes d’estiu. El dia 15 se celebra la Festa de l’Assumpció de la Mare de Déu, amb celebracions lúdiques i competicions esportives, a més de revetles i actuacions folklòriques.

Oficina de turisme

Direcció: Plaza la Villa C.P: 46141 Castielfabib
Telèfon: 97 878 31 00
Fax: 97 878 31 29
Email: rinconademuz@touristinfo.net
Web: www.castielfabib.es
Horari:

Horari: de dimarts a dissabte de 9h a 14h Visites guiades pel casc històric de Castielfabib tots els dissabtes a les 11´30h .