CARCAIXENT

CARCAIXENT

El terme municipal se situa entre el marge dret del riu Xúquer, la Vall d’Aigües Vives i les muntanyes del Convent. El terme és majorment pla i s’estén per la unitat geogràfica que forma la vall del Xúquer, que es transforma, a partir de la ciutat cap a l’est, en un terreny muntanyós amb la serra de Corbera i la de les Agulles.


Com arribar:

Des de València s’accedeix a aquesta localitat per la CV-42 i la CV-41 o per mitjà de l’A-7 i després prenent la CV-543. També té l’estació de ferrocarril on para la línia C2 de rodalia de València (Renfe).

Gastronomia:

Són molt bons els bunyols i l’arnadí (dolç de carabassa), com també la gran varietat d’arrossos que té. Però, sens dubte, si per alguna cosa és conegut Carcaixent és per ser el bressol de la taronja (Carcaixent, bressol de la taronja).

Interés turístic:

L’ermita de Sant Roc de Ternils. Es tracta de l’edifici més antic que es conserva al municipi (segle XIII) declarat Monument Historicoartístic Nacional; l’església parroquial de Sant Bartomeu de Cogullada (declarada Monument Historicoartístic); el parc del Bicentenari, amb estructures arquitectòniques i vegetals; l’església parroquial de la Mare de Déu de l’Assumpció; el palau de Montortal; l’Ajuntament (1847); el magatzem de José Ribera; la parròquia de Sant Francesc; el monestir d’Aigües Vives. Nombrosos paratges naturals d’interés: la font Falzia, la font de la Parra (disposa de zona d’acampada).
Carcaixent també ofereix dues rutes turístiques: la ruta dels Horts i el Camí de Llevant. La ruta dels Horts descobreix els tresors més preats de l’horta de la Ribera i visita algunes de les hortes més emblemàtiques del terme de Carcaixent: l’hort de Sant Vicent, l’hort del Realenc, l’hort de l’Ermita i l’hort de Soriano. Per la ruta del camí de Llevant viatjaràs fins a l’Edat Mitjana amb Jaume I, els cavallers medievals i els pelegrins que anaven a Santiago.

Festes:

Les festes patronals de Carcaixent se celebren durant el mes d’octubre. S’organitzen tot tipus d’activitats: discomòbils nocturnes, nit d’albades i cant de valencianes, exposicions, concurs de paelles, concurs de cambrers, mercat medieval (porrat), processons, focs artificials, mascletades, etc. També se celebra la Setmana Santa i les Falles en honor de Sant Josep, del 15 al 19 de març.

Oficina de turisme

Tourist Info Alzira. Plaza del Reino. 46600 Alzira. Tel.962419551 alzira@touristinfo.net