BUNYOL

BUNYOL

Bunyol és mundialment coneguda per la Tomatina, però, a més, Bunyol ofereix al visitant una infinitat de possibilitats de caràcter turístic i cultural que fan que pague la pena conéixer Bunyol, que té nombrosos atractius culturals, naturals i lúdics per al turista que decidisca endinsar-se en els seus carrers.

Les dues bandes simfòniques de música, el castell medieval i la gran quantitat de fonts, jardins i parcs fan d’aquest poble un lloc obligat de visita per al turista.

En el nucli urbà destaquen el castell, el barri antic, les fonts i els jardins, com també el Museu Arqueològic i alguns edificis emblemàtics, tant de patrimoni eclesiàstic com civil.


Com arribar:

Al poble de Bunyol es pot arribar per carretera o amb tren des de València o Madrid, ciutats a les quals es pot arribar amb avió, per carretera o amb tren; a València també es pot arribar amb vaixell. El trajecte més recomanable per a anar a Bunyol és des de València, a través de la línia C-3 de trens de rodalies, o per l’Autovia A-3, Madrid-Valencia. Si veniu de Madrid, es pot arribar directament fins a Bunyol per l’Autovia A-3.

Gastronomia:

Els embotits gaudeixen de gran fama: llonganissa, botifarra, botifarró, sangregordo (botifarra negra de carn) i güeñas.
Plats típics en guisats: mojetes, gaspatxos (que s’elabora amb pastes, pollastre, perdiu o conill), olla de dejuni i olla sulsía.
Plats amb fregits: gachamiga i migoted.

Festes:

LA TOMATINA és sens dubte la més espectacular i mundialment coneguda de les festes de Bunyol. És l’últim dimecres d’agost i dins de la Setmana Gran de Bunyol, quan, a les 11 del matí comença la batalla de la tomaca. Una hora inoblidable de rialles i tomacades han convertit La Tomatina en una de les festes valencianes i espanyoles de major atractiu turístic internacional.

CONCERTS DE PRIMAVERA al maig i al juny, al càrrec, de les dues societats musicals de la localitat: El Centro Instructivo Musical La Armónica de Bunyol, coneguts popularment com Los Litros, i la Sociedad Musical la Artística de Bunyol, Los Feos.

VIURE DE CINE: cada primavera, en anys parells, aquest cicle de cine acosta fins a les pantalles de la localitat el millor del cine valencià i europeu del moment.

BIENNAL DE LES ARTS PLÀSTIQUES. Cada mes de juliol d’anys imparells, Bunyol organitza un certamen biennal que aglutina concursos de pintura, escultura i pintura ràpida.

MERCAT AMBULANT D’ARTESANIA. Cada primer diumenge de mes, al castell de Bunyol.

BIENNAL DE MÚSICA. Se celebra al juliol dels anys parells, amb famoses bandes de música i agrupacions musicals d’Espanya i altres parts del món.

FIRA DEL COMERÇ. Cada mes de maig reuneix unes cent empreses i comerços de Bunyol que exposen els seus productes i serveis al públic visitant.

FIRA I FESTES DE BUNYOL. Se celebra l’última setmana d’agost al passeig de Sant Lluís, amb gran quantitat d’atraccions i actes festius: carrera popular, processons, concursos gastronòmics. El prestigiós Mà a Mà entre les dues societats musicals de Bunyol se celebra l’últim dimarts d’agost, a la nit, a l’Auditori Municipal.

Oficina de turisme

962503886