BENISUERA

BENISUERA

Municipi xicotet fonamentalment agrícola, localitzat en el marge esquerre del riu albaida, en el qual el principal cultiu és el raïm de taula. La tranquil·litat de la vida al poble i la cordialitat de les seues gents, són la més destacat del municipi.


Com arribar:

Benissuera es troba situada a uns 82 Km de València, cap al Sud. Actualment viuen uns 206 habitants. Se situa en la part central de la Vall d’Albaida. El terme municipal té una superfície de 1,90 Km2, bufona al Nord amb Sempere; al Sud, separat pel Rio Albaida amb Montaverner, a l’est separat també pel Rio Albaida amb Otos, i a l’Oest amb Alfarrasí.

La principal via de comunicació és la carretera comarcal VV-1024, de titularitat de la Diputació de València, aquesta carretera dóna accés a la població des de la N-340 i la comunica amb Sempere i Guadasséquies.

Disposa d’una línia d’autobús que diàriament passa per la població per a fer el trajecte Atzaneta d’Albaida-Xàtiva.

Gastronomia:

Els plats més tradicionals de la cuina local són “arròs al forn” (arròs al forn) i l’olla. El dolç més típic és el “torró de neu”, que s’elabora artesanalment a les cases.

Interés turístic:

Palacio dels Bellvís

El palau dels Vescomtes de Sant Germán, consta de dues parts, l’edifici principal, d’estil gòtic i construït al voltant d’un pati quadrat central, que és del segle XVI i la torre, anterior a la resta de l’edifici i de probable origen àrab. Es desconeix qui ho va edificar, va estar vinculat al senyoriu de Bégida i a la família dels Bellvis fins a mitjan segle XIX i posteriorment als Vescomtes de Sant Germán i a la família dels Colomer, actuals propietaris. L’any 2003 va ser declarat Bé d’Interès Cultural amb categoria de monument.

Església parroquial de San José

La seua construcció data de la segona meitat del segle XVIII. L’edifici és estructurat en una sola nau de tres trams, coberta amb volta de canó i amb capelles entre els contraforts. Es tracta d’una obra d’arquitectura rural, poc acadèmica, de gran senzillesa formal i decorativa. L’església de Benissuera va romandre a la parròquia de Sant Pere fins a a el 1535, moment en què es va erigir com una parròquia independent.

Festes:

Les festes patronals se celebren del 8 al 10 de setembre. Destaquen les cercaviles, sopars populars, “despertaes” i les processons. Al gener es festeja a S.Antonio Abad els dies 15 i 16, amb encès de foguera, matança del porc, benedicció d’animals i focs artificials.

Oficina de turisme

962293031