ANDILLA

ANDILLA

El municipi d’Andilla es troba situat a 71 km de València, al nord-oest de la província, ja al límit amb Aragó; es tracta del segon municipi més extens de la comarca dels Serrans, cosa que va condicionar l’aparició d’altres nuclis urbans com ara: la Pobleta, Oset, Artaj i las Bodegas de Pardanchinos. Les nombroses restes arqueològiques testifiquen que Andilla va estar poblada per cultures anteriors a l’edat del bronze, a més el municipi va tindre una certa rellevància en la Guerra Civil Espanyola, ja que va ser front de batalla des del 1938 fins al 1939. La importància històrica de la baronia d’Andilla es reflecteix en la gran quantitat de monuments que han perdurat al llarg de la seua història.


Gastronomia:

És típica a Andilla l’olla churra, amb creïlles, cards, fesols, ossos de porc i botifarra, com també les seues excel•lents carns.
Productes típics: l’oli d’oliva, la tòfona i la mel L’Andillana, el vi de Pardanchinos Empresa Agroalimentària L’Andillana.
Dolços de tradició àrab (congretes, pastissos de moniato i rollicos d’anís) que es poden obtindre als comerços locals.

Interés turístic:

Monuments destacats:

El portal de la Muralla, del segle XIV; l’ermita de Santa Margarida, segle XV; l’església de l’Assumpció dels segles XVI-XVII, on destaquen les teles de l’escola de Ribalta, que representen escenes de la Mare de Déu, i, finalment, l’ermita de Santa Agnés, del segle XVIII, construïda als peus del castell.

Paratges naturals:

Podem destacar els dos de major importància, en primer lloc La Moraica, situada a 4,5 km d’Andilla, de gran bellesa natural des del seu naixement fins a la font del Señor, zona recreativa amb una preciosa cascada, i en segon lloc, destaca el barranc de la Cingla, meravella de la naturalesa en tons rogencs gràcies a la roca arenosa.

Més informació:
http://www.andilla.es/dvmenu/1089

Festes:

Les festes majors tenen lloc el 21 de gener: festivitat de Santa Agnés, i el 24 d’agost, Sant Bartomeu, amb multitud de celebracions festives i religioses. Al maig, amb data variable, se celebra la romeria a l’ermita de Santa Margarida.

Oficina de turisme

962729005