ALMISERÀ

ALMISERÀ

Restes del castell de Vilella.
Església parroquial de la Nativitat de Mare de Déu.
Carrers amb un traçat molt particular.
Dues places interessants: la de l’Església i la Monrubio.
Paratges naturals i muntanyes com les Serretes, els Barrancs, les Coves, l’Assud, i també nombroses fonts d’aigua i rutes ecoturístiques.


Com arribar:

Situat a la carretera de Gandia a Albaida i en els contraforts sud de la serra del Buixcarró. La seua superfície està accidentada per uns quants barrancs i muntanyes. Les altures principals són l’Alt de la Font Blanca (549 m), Picajo (557 m) i Tramús (236 m). El riu Vernissa travessa el terme d’est a nord-est. Hi aflueixen els barrancs de la Figuera i Magrells.

El clima és temperat i predominen els vents de l’est i l’oest, i són els primers els que provoquen les pluges. El poble està situat al marge esquerre del riu, sobre un altell.

Des de València s’hi accedeix per la N-332 per a enllaçar amb la CV-686 i la CV-60.

Gastronomia:

Gran varietat d’arrossos (al forn, paella, arròs en crosta…), coques escaldades, dolços típics elaborats en forn de llenya: coques cristines, carquinyols i pastissos de glòria.

Festes:

Es dediquen festes a Santa Úrsula el 21 d’octubre. També se celebren l’última setmana d’agost coincidint l’últim dia de festes amb l’últim dissabte d’agost, i tradicionalment són quatre dies.

Festes Patronals (del 27 al 30 d’agost)
– 1r dia: La Vespra. En aquest dia se celebra el començament de les festes patronals.
– 2n dia: El dia de l’Ajuntament. En aquest dia la festa l’organitza la corporació municipal. Dia dedicat a la patrona del poble, Santa Úrsula.
– 3r dia: El dia dels festers joves. En aquest dia la festa és organitzada per un grup de joves. Aquest dia està dedicat a la Puríssima.
– 4t dia: El dia dels festers casats. La festa, aquest dia, està organitzada per un grup de matrimonis. El dia està dedicat al Crist de l’Empar.

Santa Úrsula
– Se li dedica una festa a Santa Úrsula el dia 21 d’octubre.

San Antonio
– Se li dedica una festa a Sant Antoni el 17 de gener.

Oficina de turisme

962896079