ALGEMESÍ

ALGEMESÍ

Algemesí se situa a la comarca de la Ribera Alta, a les vores dels rius Xúquer i Magre. Part del seu terme municipal pertany al parc Natural de l’Albufera. Amb una població que supera els 28.000 habitants, és la segona ciutat més gran de la comarca, després d’Alzira. Dista 5 km d’Alzira, capital de la comarca, i 32 km de València. La seua altitud mitjana és de 17 m sobre el nivell del mar.


Com arribar:

S’hi pot accedir a través de la línia C-2 de rodalia de Renfe (Moixent-Xàtiva-València). Per carretera, per l’autopista A-7 i l’autovia N-340, direcció Alacant, per la segona eixida d’Alginet (Alginet-Alzira-Algemesí). També s’hi pot accedir amb autobús des de Sueca, Cullera, Carcaixent, Alzira i València.

Gastronomia:

El torró de panet, l’arrós amb panses i cigrons, el suc de pesquera (tenca, anguila, llisa, etc.) i l’arnadí.

Interés turístic:

D’interés turístic, Algemesí disposa del conjunt històric i artístic de la basílica menor de Sant Jaume, del segle XV i d’estètica renaixentista, amb un retaule de Joan Ribalta i un òrgan construït per l’organista local Joan Cabanilles. A més, al seu voltant té els denominats carrers de Volta, carrers pels quals circula la processó durant les festes locals i que tenen habitatges amb unes façanes que són d’interés artístic.
D’altra banda, el Museu Valencià de la Festa, seu a més de la Tourist Info, permet als visitants que arriben a Algemesí fora de l’època de festes conéixer les particularitats d’aquestes, que en són moltes i molt interessants. Finalment, Algemesí posseeix el paratge natural de la Llacuna del Samaruc, reserva natural de diverses espècies autòctones de l’Albufera que estan en un cert perill d’extinció.

Festes:

Les festes de Sant Onofre, en honor del patró, tenen lloc al juny. S’hi instal•la una fira d’atraccions, com també diverses parades de venda ambulant. Al setembre se celebren les festes de la Mare de Déu de la Salut. Tenen lloc diverses danses com la dels Bastonets, la Carxofa, els Arquets, les Pastoretes i la popular Muixeranga. Aquesta última està declarada Festa d’Interés Turístic Nacional. La setmana taurina té lloc l’última setmana de setembre i dura nou dies. Tots els anys compta amb la presència de toreros de renom.

Oficina de turisme

Tourist Info Algemesí. C/ Nou del Convent, 71 (Museu de la Festa). 46680 Algemesí Tel. 962018630 algemesi@touristinfo.net