Com arribar:
S’hi pot accedir de tres maneres: a través de l’Autovia València-Albacete, A-7, eixida 883, prenent després la CV-520. Per la CV-50 (Llíria-Tavernes de la Valldigna) i prenent la CV-520 per l’eixida de Llombai. Mitjançant la línia 1 de Metrovalencia, baixant a l’estació de Font de l’Almaguer, situada a 8 km de la població.
Gastronomia:
De la gastronomia local destaquen alguns plats com: la paella (amb conill, pollastre i verdura), l’olla valenciana (creïlles, anyell, porc i verdures), les farinetes, les sardines salades i el mostatxó, un dolç típic que elaboren artesanalment els forns del municipi.
Interés turístic:
Pel que fa al patrimoni històric i artístic, Alfarb destaca per unes pintures rupestres pertanyents a l’art llevantí, declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Es localitzen al barranc de la Falaguera, paratge d’extraordinària riquesa botànica i paisatgística. L’església de Sant Jaume Apòstol, que va ser restaurada el 1964, és d’estil valencià típic. Hi destaca l’abundant decoració ornamental del rococó valencià. Altres elements a destacar són el presbiteri, assentat sobre tres escalons i decorat amb un retaule de guix, de línies molt neoclàssiques amb la imatge de Sant Jaume al centre; la capella de la Comunió, situada a l’esquerra del presbiteri, coberta per una volta de canó de tres trams amb llum natural, i la sagristia, coberta amb voltes i una cúpula central, molt menuda, sobre petxines i tambor. La torre medieval es troba a la plaça de Dalt. Es tracta d’un torrassa rectangular d’obra gòtica o morisca, relativament ben conservada. El castell, segons alguns autors, és d’origen romà i es troba en una situació estratègica, en una zona lleugerament elevada al costat del riu Magre, en la bifurcació dels camins vells de València i Xàtiva. A més, al terme municipal, es troben diversos paratges naturals d’interés, com la muntanya de la Costa o dels Escopalls, i la font de l’Almaguer, amb aigües medicinals.
Festes:
Les festes majors tenen lloc al voltant del 25 de juliol, en honor de Sant Jaume Apòstol i Sant Roc, patrons de la població. S’organitza una fira d’atraccions, celebracions religioses, revetlles, solta de vaquetes, etc.