ALFAFAR

ALFAFAR

Té una població de 21.000 habitants, aproximadament. Està a només 6 km al sud de València i té una altitud de 6 m sobre el nivell del mar. Una gran part del seu terme se situa dins del Parc Natural de l’Albufera, ocupat majoritàriament pel cultiu d’arròs.


Com arribar:

En el terme d’Alfafar circulen les V-31 que enllaça la A-7 i la AP-7 a l’altura de Silla amb València; la N-340 (antic Camí Reial de València a Madrid) hui en dia està convertit en via interurbana; i la CV-401 enllaça Alfafar amb el Saler i la CV-500. També disposa d’estació de ferrocarril compartida amb Benetússer per la qual passen les línies C-1 i C-2 de Rodalies de Renfe.

Gastronomia:

L’all i pebre i la paella són els plats destacats de la cuina local.

Interés turístic:

L’església parroquial de Sant Sebastià i la Mare de Déu del Do (segle XVIII), imatge trobada durant la conquista cristiana del Regne de València, és el monument més destacat de la població i ha sigut recentment restaurat.

La galeria d’art Edgar Neville, de propietat municipal, mereix ser visitada. S’exposa tota classe d’art. A més, en l’àmbit cultural, val la pena visitar l’ateneu cultural on tenen lloc xarrades sobre temes locals o l’ateneu musical on es troba ubicada la banda municipal d’Alfafar.

El barri del Parc Alcosa destaca arquitectònicament pel seu model d’arquitectura valenciana tradicional.

Quant als espais naturals, al terme d’Alfafar es troba l’Albufera, considerada Parc Natural (espai natural protegit de gran riquesa, tant natural com biològica).

Festes:

Les Falles, en honor a Sant Josep, se celebren del 15 al 19 de març, i aquest últim dia és el de la crema del monument. Les Festes Majors se celebren al principi de setembre en honor de la Mare de Déu del Do. Les Festes del Tremolar, en la primera setmana de juny, en honor de la Mare de Déu dels Desemparats. La primera setmana de juliol se celebren les festes del barri Orba (Parc Alcosa).