ALBORAIG

ALBORAIG

El municipi d’Alboraig està situat al marge dret del riu Bunyol, sobre el cim d’un turó envoltat per dos barrancs. Limita amb els pobles de Bunyol (al nord), Godelleta (al nord-est), Torís (a l’est), Dosaigües (al sud), Macastre (a l’oest) i Iàtova (al nord-oest). La superfície està fragmentada per nombrosos barrancs i torrents, i no té elevacions notables. La part de major altitud és una faixa de terreny estreta i allargada que arriba fins als contraforts de la serra de Dosaigües.


Gastronomia:

Gastronomia mediterrània d’interior: arròs al forn, gaspatxos de pastor, paella valenciana, mojete, carns torrades a la brasa amb allioli i, per descomptat, excel•lents vins de la terra.

Interés turístic:

Al terme d’Alboraig trobem una infinitat de fonts i brolladors, i també bells paratges naturals com el parc de San Jaime, lloc del Milagro, molí de La Luz, la Vall Feliz, etc. També està en projecte una xarxa de sendes pel municipi i la comarca, i un Centre d’Educació Ambiental. Alboraig tingué antany un conjunt d’origen islàmic del qual únicament sobreviu la Torre d’Alboraig, la qual ha patit tantíssimes remodelacions i afegits que hui ens costa apreciar el que va ser un dia. La torre formava part de la casa dels senyors d’Alboraig. La població va ser un nucli de gran importància durant l’època musulmana encara que les contínues guerres i els esdeveniments que es van succeir van acabar per destruir-lo. Finalment s’ha d’indicar que els qui visiten Alboraig en diumenge es trobaran amb un important mercat tradicional al qual acudeixen, cada setmana, centenars de visitants de la comarca

Oficina de turisme

.