Riba-roja.Museu Casa de la Molinera

Riba-roja.Museu Casa de la Molinera

En el segle XV, a la vora del riu Túria, es va construir aquest molí dedicat a la molta de gra per a l’obtenció de farines. Durant l’època medieval, la propietat del molí va ser ostentada pels senyors de la baronia de Riba-roja. En 1897, amb l’abolició dels senyorius, el Comte va vendre el molí a Bautista Martí Broseta. Va ser el fill d’aquest, Ramón Martí Paredes, qui instal·la el sistema Buhler, (en aquell moment era la maquinària de molta més moderna que existia) arruïnant-se i sent embargat.

Finalment en 1944 va ser adquirit per Manuel Alamar Mocholí. Després de la seua defunció, serà la seua dona, la que es va a quedar a càrrec de la gestió del molí. La seua família construeix la casa de la molinera, que funciona com a residència de la família, centre de base administrativa i de magatzem del molí. En 1998, l’Ajuntament de Riba-roja de Túria obté la propietat habilitant la Casa de la Molinera per a la visita. Actualment el molí està reconegut com a Bé immoble d’Etnologia.

En ella, es pot observar elements de la vida quotidiana de la molinera i la seua família, on es conjuguen elements tradicionals i d’una incipient modernitat tecnològica. També hi ha objectes relacionats amb l’administració del molí, concretament, les mostres de farina, un arxiu amb papers administratiu i objectes d’escriptori. A més la casa té unes excel·lents vistes del parc natural i del riu Túria!


Oficina de turisme

Direcció: Calle Cisterna 30 C.P: 46190 Riba-roja de Túria
Telèfon: 962772184
Fax: 960615039
Email: riba_roja@touristinfo.net
Horari:

Lunes a viernes: 09:00 a 14:30h

Jueves y viernes: 16:00 a 19:00h

Sábados: 10:00 a 14:00h