PALACIO MUNICIPAL DE LA EXPOSICIÓ

PALACIO MUNICIPAL DE LA EXPOSICIÓ

L’any 1909 es va celebrar a València una important Exposició Regional que es prolongaria en 1910 amb el caràcter de Nacional, constituint un esdeveniment ciutadà sense precedents a la València de principis del XX. Quasi tres-cents expositors d’un centenar de localitats van mostrar els seus productes en un recinte de setze hectàrees situat al costat del passeig de l’Albereda.

El palau de l’Exposició es va construir com a seu municipal per a aquell esdeveniment sent lloc de festes i recepcions. Construït amb caràcter efímer en tan sols setanta dies, l’edifici, a causa de l’arquitecte Francisco Mora Berenguer, tracta d’evocar en un neo-gòtic peculiar el període gloriós de la València medieval, plasmant, a manera de compendi, arquitectures del gòtic civil religiós o militar.

En el seu interior es conserven detalls d’indubtable refinament destacant el gran saló amb vidrieres emplomades, els elements de serralleria i els sòcols de taulells dissenyats expressament per a l’ocasió, la qual cosa li va valdre el reconeixement de la crítica i una àmplia difusió en les revistes especialitzades de l’època.

Les sales d’aquest Palacio podran ser llogades per les persones o institucions interessades. El Palau podrà ser visitat en l’horari indicat sempre que la celebració d’algun acte no ho impedisca.

Informació pràctica:

C/ Galícia, 1, 46010 València (València)
Horari: dilluns a divendres, de 08.45 a 14.45 hores i de 16.15 a 19.45 hores, i determinats dissabtes aprovats per acord, de 09.00 a 13.00 hores.

Tel: 963 98 18 75
pexposicion@valencia.es
http://www.valencia.es/palacioexposicion