Sant Vicent Ferrer

«Font de Sant Vicent de Llíria, cada dia vaig i bec; Si un dia la font se seca, vaig a morir-me de set»

Representació dels miracles de Sant Vicent

Des del dissabte anterior – València

València festeja el seu copatró amb una sèrie de representacions teatrals interpretades per xiquets i xiquetes. Són els quadros de costums que coneixem com els miracles del sant, en els quals s’exalta la figura del predicador dominic. Són obres senzilles escrites en valencià que s’escenifiquen en taulats preparats davant d’uns altars grandiosos, entre els quals destaquen els de la plaça del Carme, del carrer del Mar, del Tossal, del Mercat i del Mocadoret, que rep el nom d’un dels prodigis del sant més coneguts. És costum portar els xiquets menuts a beure aigua al Pouet de Sant Vicent, ja que ajuda a facilitar la parla i fa que ni siguen falsos ni blasfemen.

 

La Romeria a la Font de Sant Vicent

Des del dissabte anterior – Llíria

Fra Vicent Ferrer va passar per Llíria i va predicar des d’una olivera en un bell i frondós paratge, on va fer brollar una font d’aigües cabaloses que mai no s’ha assecat. Per açò, el dia del sant els veïns celebren una romeria matinal a la seua ermita. És l’inici de les festes, que inclouen un gran nombre d’actes lúdics que duraran fins al diumenge següent.

Dades

Segona Setmana de PasquaOficina de turisme

Direcció: Calle Paz 48
Código postal: 46003
Telèfon: +34 963 986 422
Fax: Fax +34 963 986 421
Email: infoturistica@visitvalencia.com
Web: www.visitvalencia.com
Horari: Lunes a Sábado: de 9 a 18.50 h. Domingos y Festivos: de 10 a 13.50 h. Cerrado: 1 Enero - 6 Enero - 25 Diciembre. El día previo a días Festivos, la oficina cerrará a las 14.00 h.