Festes de Moros i Cristians en Honor del Santíssim Crist de l’Agonia

El penúltim cap de setmana d’agost cal viure una de les festes més famoses de Moros i Cristians, les que Ontinyent celebra des del 1860 en honor del Santíssim Crist de l’Agonia.

En el transcurs de cinc dies, dotze comparses mores i altres tantes cristianes simularan incruentes batalles amb arcabusseria i lluiran als carrers de la ciutat del tèxtil tota la fantasia i la màgica espectacularitat imaginable, pròpia d’unes gents que viuen tot l’any pendents de les seues festes.

Entre els molts actes destaquen la desfilada carnavalesca dels Alardos el dijous a la nit, i el divendres les grandioses Entrades dels exèrcits. El dissabte al matí es representa el Contraban, i a la vesprada un dels actes més íntims, la Baixada del Crist, la processó que, des de l’ermita de Santa Anna, portarà el Crist a la població, acompanyat del so de la pólvora. L’últim dia es dedica a la lluita, les Ambaixades, els parlaments galants que intenten la impossible rendició sense lluita. Els moros venceran al matí, però els cristians recuperaran la plaça a la vesprada i per un any més.

La brillantor d’aquest tipus de festa ha produït que durant els últims decennis s’haja estés a gran part del territori valencià. Són significatius els casos de Paterna (segona quinzena d’agost), Benetússer (a partir del penúltim divendres de juny) i Oliva (tercera setmana de juliol).

Lloc de celebració

Ontinyent

Dades

Tercer dijous d’agost – Dimarts següentOficina de turisme

Direcció: Plaza Sant Roc, 2
Telèfon: 962916090
Fax: 962918202
Email: ontinyent@touristinfo.net
Web: http://www.turismo.ontinyent.es/
Horari:

De dimarts a dissabte de 09:00 a 13:30h. i dilluns de 16:30 a 19:00h.