Festes de la Verema

Quan acaba l’estiu, Requena i Utiel es preparen per a arreplegar el raïm madurat, que una vegada elaborat convenientment acabarà regalant-nos els seus reputats vins. Però abans cal festejar el treball pròxim i a qui protegeix les vinyes. Requena, en honor de la Mare de Déu dels Dolors, celebra la Fira a final d’agost.

Un mercat d’atraccions i productes del camp és el marc perquè els visitants gaudisquen de les cercaviles, els espectacles musicals, l’ofrena de flors i especialment de les famoses corregudes de bous. L’últim dijous d’agost, després de ser xafat per uns veremadors davant del monument a la verema, es beneeix simbòlicament el primer most tret del raïm ofrenat. Del 6 al 15 de setembre, Utiel festeja, també amb fira agrícola, la Mare de Déu del Remei. Bous al carrer i ofrena acompanyen les seues festes patronals en honor de la Serranilla. Allunyats de l’estiu, ja en ple octubre, celebren també les festes de la verema Titaguas i Cheste, aquesta última amb els tradicionals bous i vaquetes, en honor del seu patró Sant Lluc Evangelista.

Lloc de celebració

Requena, Utiel

Dades

Final d’agost – Final de setembreOficina de turisme

Direcció: Calle García Montes s/n C.P: 46340 Requena
Telèfon: 962303851
Email: requena@touristinfo.net
Web: http://www.requena.es
Horari:

Horario: Martes a jueves y domingos/festivos: 9.30 a 14.00 horas. Viernes y sábados: 9.30 a 14.00 y 16.00 a 19.00 horas Días de cierre anual: 24, 25, 31 de diciembre; 1 y 6 de enero