Porrat de Sant Antoni a Oliva

Tot a punt a Oliva per a la celebració del Porrat de Sant Antoni, el primer dels porrats tradicionals de la Ruta de la Mancomunitat de Municipis de la Safor.

El porrat de Sant Antoni tindrà lloc al barri del Raval-Gerreria, entre els carrers de Sant Vicent i la plaça de Ganguis, els dies 11,12 i 13 de gener. Novament inclourà un Mercat i Fira d’Artesania, amb més de 70 llocs de venda d’inspiració modernista, una Fira Gastronòmica, a càrrec de diverses associacions locals, atraccions infantils i diverses activitats culturals, com ara el concert del grup de música popular valenciana i mediterrània Urbàlia Rurana el dissabte 12 a les 20.30 h.

Però si podem destacar una activitat en el porrat de Sant Antoni d’Oliva és l’elaboració de les tradicionals calderes de Sant Antoni, amb la col·laboració dels Festers del Carrer Sant Vicent. En l’actualitat es preparen amb llenya al voltant de 30 calderes de ferro des de bon matí, el que suposa 4.000 racions d’arròs caldós amb fesols i nap, per a tots els veïns que hi vulguen participar, bé emportant-se’l a casa, o en el dinar popular que s’organitza al mateix carrer de Sant Vicent.

Les celebracions continuen diumenge següent, el dia 20, amb la tradicional benedicció d’animals de Sant Antoni i el repartiment del pa beneït, després de la missa a l’ermita dels sants. I també el mateix dia de Sant Antoni, el 17 de gener, i a la plaça de Sant Roc, amb un xicotet porrat tradicional, amb fruita seca i torrada i altres llepolies.