Música en Sant Jeroni de Cotalba

La 14a edició del cicle de concerts “Música en Sant Jeroni de Cotalba” tindrà lloc en el Monestir de Sant Jeroni de Cotalba, situat a Alfauir (València), a 8 km. de Gandia, en els mesos de juliol, agost i novembre-2021.

El divendres 23-juliol a les 20,00 h tindrà lloc la inauguració d’aquesta 14a edició de 2021 del festival de concerts “Música en Sant Jeroni de Cotalba” amb l’actuació de la cantant internacional “TONINA” i finalitzarà el 21 de novembre amb el concert Pla`t d’Amor de Capella de Ministrers.

La 14a edició de “Música en Sant Jeroni 2021” compta amb una programació completa i variada amb diverses formacions de reconegut prestigi. El programa d’aquesta edició de 2021, abasta una àmplia varietat d’estils, sense deixar de costat la dedicació especial del festival d’acostar el jazz, l’òpera i antiga, al públic.

La inauguració del festival serà el 23-juliol amb el concert “Tonina”, interpretat per Tonina Saputo. Tonina és una cantant, compositora, baixista, periodista musical i poeta de St. Louis, Missouri, que interpreta música original juntament amb versions de grans clàssics en espanyol, anglès i italià. Tonina prové d’una família d’amants de la música que la va exposar a molts estils musicals, des del funk, el soul i el jazz fins a la música clàssica. Es crie en St. Louis, Missouri d’origen afro-americà d’una part, i siciliana d’una altra. El seu sentit del ritme, la melodia i la seua extraordinària veu i interpretació de clàssics , fan de les seues actuacions una experiència emocionant per a tots. Tonina ha sigut nomenada una de les deu millors artistes favorites de NPR de 2018. La seua interpretació de “Història d’un Amor” va ser inclosa en la llista de cançons principals de l’ex president Barack Obama de 2018. En 2019, va signar amb el segell discogràfic estatunidenc Empire. Des de llavors, la carrera ascendent de la jove Tonina és imparable a nivell internacional.

Continuarà el 7-agost amb “4 voces” de Melomans, amb un concert a capela, sense més instruments que les seues pròpies veus i amb l’humor com a segell distintiu. Cançons de tots els estils interpretades d’una forma única per un dels quartets vocals referents a Espanya.Un autèntic espectacle!.

Un recital d’òpera serà l’encarregat d’amenitzar la nit del 20 d’agost “Una noche en la ópera” ens endinsarà en el món de la lírica a través d’una producció que portarà al gran públic la interpretació d’una selecció de les millors àries i obertures operístiques. Ventus Quintet al costat de Teresa Albero i Javier Palacios ens mostren en cada concert una finestra per a acostar de forma captivadora les obres més importants d’aquest exclusiu gènere musical a tota mena de públic.

Finalment la formació internacional “Capella de Ministrers”, tancarà el festival el 21 de novembre amb el concert “Plant dÀmor”, Música i poesia del Segle d’Or al voltant de Joan Brudieu i Ausiàs March.

Les entrades dels concerts es poden adquirir en internet en https://bit.ly/3itkyw8

Els concerts es poden combinar de manera opcional amb visites guiades al Monestir que començaran a les 18’00 h i sopars als jardins romàntics del Monestir, després de cada concert servides per esdeveniments El Poblet. En el cas del concert de clausura de novembre el concert se celebrarà a l’església i serà a les 12.00, la visita guiada a les 10.00 i el menjar que es realitzarà en el saló, antic refetor serà a les 14.00 hores.

VISITES NOCTURNES: El Monestir de Sant Jeroni de Cotalba comença l’estiu amb visites guiades nocturnes al monestir tots els dimecres a les 20’00 h durant els mesos de juliol i agost. La primera visita nocturna va començar el passat dimecres00 7-juliol a les 20’00 h. Una oportunitat única per a gaudir de totes les històriques estades del monestir des d’una perspectiva singular, com és la bella visió nocturna dels claustres, els jardins romàntics, el pati dels tarongers, el refetor, etc. Les visites començaren als jardins romàntics i l’aqüeducte per a aprofitar les últimes hores de sol del vesprejar, per a després endinsar-nos en el recorregut nocturn per les estades del monestir.