La Mostra Gastronòmica Ciutat d’Oliva

Del 16 al 28 de setembre Oliva mostrarà la seua rica cuina en La Mostra Gastronòmica Ciutat d’Oliva. El programa d’aquesta edició compta amb activitats per a majors i xicotets: les Escoles al Mercat, la celebració del World Paella Day, el sisé Concurs de Pebrera Farcida i la visita guiada “Oliva Gastronòmica”  centren les activitats que es realitzaran aquests dies dedicats a la gastronomia olivera.

Les Escoles al Mercat

Des del dilluns 16 fins al dijous 19, els alumnes de cinqué de primària dels centres escolars d’Oliva visitaran el Mercat Municipal. En aquestes activitats didàctiques participaran tots els col·legis de la ciutat: Alfadalí, La Carrasca, Hort de Palau, Lluís Vives, Santa Anna, Desemparats, El Rebollet i San José de la Montaña.

Oliva World Paella Day

Coincidint amb el Dia Mundial de la Paella, Oliva Turisme ha preparat una gran festa amb música i paella gegant per a compartir, amb tots els que vulguen, el quart plat més important del planeta.

Per segon any consecutiu, Oliva s’afig a la commemoració del World Paella Day, un esdeveniment en el qual els valencians compartim amb la resta el món el nostre plat més internacional, més enllà de receptes i ingredients.

 Amb la col·laboració de Tot Arròs i la Federació de Falles d’Oliva, els assistents podran gaudir de la festa, la paella gegant i música en directe a càrrec de l’orquestra Roller Coasters. L’acte tindrà lloc el divendres 20 de setembre a partir de les 20 hores en el passeig de Lluís Vives (al costat del Mercat Municipal).

Tots els que vulguen assistir tenen l’oportunitat de retirar el tiquet per als entrants, paella i beguda. Els tiquets estaran disponibles el dimarts 10 i els dies 18, 19 i 20 de setembre en la Tourist Info.

VI Concurs Amateur de Pebrera Farcida

El dissabte 21 de setembre se celebrarà el  VI concurs de Pebrera Farcida. L’esdeveniment  s’iniciarà a les 9.30 hores en el Mercat Municipal amb la presentació dels plats, i entre les 10.00 h  i el migdia es procedirà a la valoració i deliberació del jurat. Els plats es puntuaran per fidelitat a la recepta original i presentació; al voltant de les 12.30 hores es coneixerà el plat guanyador.

Visita guiada Oliva Gastronòmica

Per a finalitzar aquesta edició de la Mostra Gastronòmica Ciutat d’Oliva, el dissabte 28 de setembre, a partir dels 20.30 h,  s’ofereix la possibilitat de realitzar la visita guiada  “Oliva Gastronòmica”, una ruta que finalitzarà en la festa Figatell Gin a la Plaça de Sant Roc i que té com a objectiu descobrir la cultura i història gastronòmica de la nostra ciutat. Aquesta visita és gratuïta amb inscripció prèvia en la Tourist Info.