FivaTruf, Primera Fira Valenciana de la Tòfona

Andilla celebra per primera vegada FivaTruf, la Fira Valenciana de la Tòfona, els dies 20 i 21 de gener, amb l’objectiu principal de promocionar un dels productes més tradicionals de les terres d’interior: la tòfona negra d’hivern (Tuber melanosporum), un producte culinari de primer nivell que, a més, és el que més valor comercial té dels que es recol·lecten a Espanya i que té a la localitat serrana i els seus voltants una de les terres més aptes per al seu cultiu.

En aquesta primera edició, els expositors i els amants d’aquest producte podran trobar-se i conéixer de prop tant la tradició d’aquest fong com els seus usos i aplicacions. I per descomptat, tastar-hi les millors creacions culinàries amb la tòfona com a principal ingredient.

I com a gran aperitiu d’aquest esdeveniment, el dilluns, 15 de gener, tindrà lloc el I Concurs Gastronòmic Valencià de la Tòfona d’Andilla. Una cita que, des de l’Ajuntament serrà, han volgut acostar al cor de la capital valenciana i que es desenvoluparà en les instal·lacions del prestigiós multiespai gastronòmic Veles i Vents (Marina de València, Moll de la Duana).

Un certamen en el qual podran participar tots els cuiners professionals en representació d’un establiment d’hostaleria, d’una empresa o d’una entitat relacionada amb la gastronomia, amb un màxim d’un participant per cada negoci, i que es convertirà en un aparador perfecte per a mostrar la seua cuina creativa, tradicional i d’autor.

El termini d’inscripció s’obrirà el divendres, 22 de desembre de 2017, i romandrà obert fins al 9 de gener de 2018. La inscripció es farà efectiva i es validarà en emplenar la fitxa en línia disponible en:

 http://www.andilla.es/content/concurso-trufa-andilla

Entre tots els cuiners inscrits es triaran vuit finalistes per a participar en la final en directe d’aquesta primera edició.

A més, l’organització repartirà fins a 1.700 euros en premis per als tres primers classificats (1.000, 500 i 200 euros).