Falles 2018

La Crida de la Fallera Major de València a viure les festes a tots els racons on se celebren, no és més que el reconeixement a l’extensió que aconsegueixen les Falles a totes les comarques valencianes de la Comunitat Valenciana.

Les Falles, declarades com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, començaran a València el diumenge 25 de febrer, amb l’acte tradicional de la Crida, amb un espectacle de llum, so i focs artificials, a les Torres de Serrans.

A partir d’aquest dia, més de huitanta municipis, inclòs el cap i casal, viuran multitud d’actes, des de les mascletades, la Cavalcada del Ninot, la plantà de les falles, la recollida de premis, l’Ofrena de Flors a la Mare de Déu dels Desemparats i la Cremà.

Serà a partir del dia 1 de març, quan començaran les mascletades. Cada dia, a les 14:00 hores, a la plaça de l’Ajuntament de València.

Del 15 al 19 de març es viuran més intensament les Falles, amb multitud actes fallers. La plantà de les falles serà el 15 de març, i durant tota la nit es remataran els muntatges dels més de 800 monuments fallers, perquè estiguen tots llests el matí del dia 16 de març; En l’Ofrena, que és un dels actes més emotius, totes les comissions recorreran els carrers per a fer lliurament dels rams de flors a la Mare de Déu dels Desemparats, durant els dies 17 i 18 de març; la Cremà, el 19 de març, donarà per conclòs un altre any, el somni que per a tants fallers reviu cada any i que per a milers de visitants són un ocasió única per a visitar València.

I durant tots els dies de festa hauran despertàs, focs artificials, concerts i molt més.

Consulta el programa complet de les Falles 2018 en la ciutat de València.

A més de la ciutat de València, moltes altres poblacions valencianes tenen molt arrelades aquestes festes espectaculars. Per a esmentar alguns dels municipis que celebren les festes falleres, hi destaquem: Alzira, Sagunt, Gandia, Xàtiva, Sueca, Cullera i Tavernes de la Valldigna.

Continua llegint