Exposició Tresors de la Diputació

La exposició ‘Tresors de la Diputació’ romandrà oberta fins a juny, caps de setmana i festius, a la Diputació de València amb entrada gratuïta.

L’Exposició compta amb el llenç ‘Pescadores valencianes’, que mostra un grup de dones recollint la pesca a la platja de la Malva-rosa, va ser adquirit en 1979 pel llavors president de la corporació provincial, Manuel Girona, en una subhasta a Londres per valor de prop de 20 milions de pessetes. Es tracta d’una de les peces més valuoses de propietat pública en tota la Comunitat i és una de les més reclamades per la Fundació Sorolla per a exhibir-la a nivell internacional, ja que reflecteix de manera perfecta els traços i l’estil d’aquest destacat pintor valencià.

La mostra exhibeix també obres d’altres grans mestres com Genovés, Miró, Equipo Crónica, Yturralde, Ángeles Marco o Kandinsky. Es tracta d’una selecció que agrupa prop de 40 peces de diferents corrents artístics, des de la tradició fins a l’avantguarda, donant cabuda als nous llenguatges artístics. Totes aquestes peces formen part del patrimoni de la corporació provincial, compost per més de 4.000 pintures, escultures, dibuixos i gravats.