Carnestoltes Villar del Arzobispo

Villar del Arzobispo celebra el Carnestoltes, Festa d’Interès Turístic Autonòmic, del 20 al 23 de febrer.

El Carnestoltes de Villar començarà el dijous 20 de febrer amb els 39 “churrinazos” i la desfilada de la Coordinadora de Discapacitats Villar i Comarca. Aqueixa nit es realitzarà el tradicional repartiment d’entrepans d’embotit per a tot el poble i el trasllat de la “morca” des del local de carnestoltes fins al patronat.

El divendres 21 de febrer tindrà lloc la desfilada infantil del Col·legi Públic Fabián y Fuero i el de les Botargas, un dels elements més originals del Carnestoltes de Villar, que consisteix en una antiga disfressa creada amb llençols, cistelles i coixins i que té com a finalitat provocar riures, sorpreses i algun que un altre esglai. El dia finalitza amb el Concurs de Murgues, en el qual cinc grups d’amics cantaran de forma satírica tot el que ha succeït durant l’any.

El dissabte 22 de febrer, el dia gran, comença amb l’acte més conegut i multitudinari: la GRAN DESFILADA DE DISFRESSES, en el qual veïns de tota la comarca i València en general, ens delecten amb les seues disfresses més originals. En finalitzar la desfilada, arriba el torn del “Chinchoso”. Un ninot que representa a un personatge públic que ha suscitat polèmica durant l’any i que, amb el seu crema, es pretén acabar amb els seus mals actes. Arribada la mitjanit, les llums del poble s’apaguen per a donar pas a les torxes que guien l’enterrament de la “Morca” i amb el qual es dóna per finalitzat el carnestoltes, alhora que comença una gran revetla que posa el fermall final a un altre carnestoltes que, esperem, siga igual o més especial que els anteriors.

Foto: M . Ibáñez