Arròs amb Bledes de Llíria

Els productes tradicionals i la gastronomia de Líria són els protagonistes del X Concurs d’Arròs amb Bledes, que es celebrarà el pròxim 19 de novembre al restaurant Porta de l’Aigua.

Els participants, que han de ser professionals del sector de la restauració, competiran cuinant dos plats. Per una banda, hauran d’elaborar l’arròs amb bledes, seguint la recepta tradicional amb arròs, bledes, oli, ceba, tomaca, all, pebre roig dolç, fesols, sal, safrà, creïlla i, de forma opcional, caragols. I, per altra banda, cuinaran una peça de postres de creació lliure, amb la tradicional carabassa lliriana com a element protagonista.

El X Concurs d’Arròs amb Bledes comptarà amb un jurat, format per crítics gastronòmics i reconeguts professionals del sector, que tindran el repte d’elegir el millor arròs en bledes i el millor dolç amb carabassa. Per cadascun dels plats, es repartiran tres premis, amb una dotació econòmica de 750, 400 i 200 euros, respectivament.

Les inscripcions per al concurs estan obertes fins el pròxim 14 de novembre a les 14.00 hores, encara que les places són limitades i es prioritzarà l’ordre d’inscripció. Esta es pot realitzar a través del correu electrònic adl@lliria.es o, físicament, a l’Agència de Desenvolupament Local a les oficines municipals situades a la plaça Major.