Blog

Visiteu el Museu Visigot de Pla de Nadal

Si vos interessa conéixer la història, sembrada fa centenars d’anys pels habitants de Pla de Nadal, visiteu el Museu Visigot, MVPLA, a Riba-roja de Túria, i descobrireu una col·lecció museogràfica oberta al públic, perquè tots puguem assaborir el pòsit que deixa en la cultura el pas dels segles.

El Museu Visigot de Pla de Nadal —MVPLA— ens mostra la història d’aquest conjunt palatí excepcional, manat construir després de l’arribada dels àrabs, el 711, per Teodomir, duc de la Cartaginense i protagonista del famós Pacte de Teodomir, que va representar un abans i un després en l’establiment i el fiançament del poder musulmà a la península ibèrica.

Fareu un recorregut a través de la seua arquitectura, la seua decoració, la seua epigrafia, etc. Coneixereu el treball dels picapedrers, els estucadors i els pintors, que van donar a l’edifici el seu valor i el seu aspecte.

Museo Visigodo

Finalment, en l’espai condicionat a l’Espai Cultural Castell de Riba-roja, podreu contemplar més de cent peces d’escultura, que constitueix la millor col·lecció de plàstica civil tardoantiga d’Hispània i una de les més completes de tot l’Occident.

L’exposició la podeu visitar de manera gratuïta, prèvia consulta de disponibilitat, a través de l’oficina de turisme (Telèfon: 962 772 184).

Visita el Museo Visigodo de Pla de Nadal

 

Si te interesa conocer la historia, sembrada hace cientos de años por los habitantes de Pla de Nadal, visita el Museo Visigodo MVPLA en Riba-roja de Túria y descubre una colección museográfica abierta al pública para que todos podamos saborear el poso que deja en la cultura el paso de los siglos.

Museo Visigodo

El Museo Visigodo de Pla de Nadal –MVPLA– nos muestra la historia de este excepcional conjunto palatino, mandado construir después de la llegada de los árabes en el 711, por Teodomiro, duque de la Cartaginense y protagonista del famoso ‘Pacto de Teodomiro’ que supuso un antes y un después en el establecimiento y afianzamiento del poder musulmán en la península ibérica. Se hace un recorrido a través de su arquitectura, su decoración, su epigrafía, etc. Conocemos el trabajo de los canteros, estucadores y pintores que dieron al edifico su valor y su aspecto.

Finalmente, en el espacio acondicionado en el Espacio Cultural Castillo de Riba-roja, se pueden contemplar más de cien piezas de escultura, que constituye la mejor colección de plástica civil tardo-antigua de Hispania y una de las más completas de todo el Occidente.

La exposición podrá visitarse de manera gratuita, previa consulta de disponibilidad a través de la oficina de turismo (Teléfono: 962 772 184).

Museo Visigodo