Blog

arena y duna

Platja Recatí, al sud de l’Albufera

La platja Recatí al Parc Natural de l’Albufera és una extensió de l’anomenada platja de la Devesa. Aquells que la coneixen hi acudeixen donat el seu caràcter tranquil i la seua ocupació mitjana durant els mesos d’estiu. Es troba delimitada per la zona residencial del Perellonet, després de la qual trobarem un dels paisatges més típics de València: la seua horta. D’aquesta manera, part de la singularitat del Recatí la trobem en aquella magnífica combinació paisatgística que ens ofereix el mar, la platja i, en tercera línia, una enorme extensió verda dedicada als cultius d’arròs.

Donada la proximitat del Perellonet, es tracta d’una platja urbanitzada que, no obstant això, no perd l’encant que sempre l’ha caracteritzat, com un dels racons més apartats i relaxants de la comarca de l’Horta Sud. Entre els serveis dels quals disposa aquesta platja trobem rampes per a minusvàlids, escales i diversos accessos a peu. També comptem amb vigilància i servei sanitari. Durant els mesos de major ocupació, que evidentment solen coincidir amb l’època estival, tindrem a la nostra disposició totes les postes obertes, des de les onze del matí a les sis de la vesprada.

Els que desitgen acostar-se al Recatí per a passar una agradable jornada de sol i platja, hi trobaran diversos restaurants en primera línia en els quals degustar deliciós peix fresc i, com no, uns altres plats de la gastronomia valenciana més tradicional. Després, i una vegada feta la digestió, ¿per què no gaudir dels quasi 4 quilòmetres de llarg i els 45 metres d’ample d’aquesta platja? Ideal si es desitja fer exercici moderat, com caminar. D’altra banda, l’extensió de la platja ens permetrà dedicar-nos a qualsevol esport, ja que hi comptem amb l’espai suficient per a practicar-lo.

Una altra alternativa d’oci i naturalesa que us pot interessar és visitar el Parc Natural de l’Albufera, un entorn del qual aquesta platja forma part i que li confereix en gran manera el seu atractiu. Tota la platja de la Devesa en general és especial, sobretot si atenem a les seues grans dunes litorals que serveixen per a protegir un ric ecosistema format per llacunes i tot tipus de vegetació, alguna d’ella endèmica. Així, un passeig per la platja ens permetrà trobar-nos amb pins, lligabosc, margallons, llentiscle i coscolles, entre d’altres. També és un emplaçament ideal per a l’albirament d’aus.

La platja Recatí és una de les alternatives més valorades pels valencians, tant per a gaudir de la naturalesa com per a fugir de les altes temperatures… ¿Què esperes per a visitar-la?

 

Playa Recatí, al sur de La Albufera

La playa Recatí pertenece al Parque Natural de la Albufera y es una extensión del la llamada playa de la Devesa. Aquellos que la conocen acuden dado su carácter tranquilo y su ocupación media durante los meses de verano. Se encuentra delimitada por la zona residencial de El Perellonet, tras la que encontraremos uno de los paisajes más típicos de valencia: su huerta. De este modo, parte de la singularidad del Recatí la encontramos en esa magnífica combinación paisajística que nos ofrece el mar, la playa y, en tercera línea, una enorme extensión verde dedicada a los cultivos de arroz.

Dada la cercanía de El Perellonet, se trata de una playa urbanizada que, sin embargo, no pierde el encanto que siempre la ha caracterizado, como uno de los rincones más apartados y relajantes de la comarca de la Horta Sud. Entre los servicios de los que dispone esta playa encontramos rampas para minusválidos, escaleras y diversos accesos a pie. También contamos con vigilancia y servicio sanitario. Durante los meses de mayor ocupación, que evidentemente suelen coincidir con la época estival, tendremos a nuestra disposición todas las postas abiertas, desde las once de la mañana a las seis de la tarde.

Los que deseen acercarse al Recatí para pasar una agradable jornada de sol y playa, encontrarán varios restaurantes en primera línea en los que degustar delicioso pescado fresco y, como no, otros platos de la gastronomía valenciana más tradicional. Tras la comida, y una vez hecha la digestión, ¿por qué no disfrutar de los casi 4 kilómetros de largo y los 45 metros de ancho de esta playa? Ideal si se desea realizar ejercicio moderado, como caminar. Por otro lado, la extensión de la playa nos permitirá dar rienda suelta a cualquier deporte, pues contamos con el espacio suficiente para practicarlo.

Otras alternativas de ocio y naturaleza que os pueden interesar es visitar el Parque Natural de la Albufera, un entorno del que esta playa forma parte y que le confiere en gran medida su atractivo. Toda la playa de la Devesa en general es especial, sobre todo si atendemos a sus grandes dunas litorales que sirven para proteger un rico ecosistema formado por lagunas y todo tipo de vegetación, alguna de ella endémica. Así, un paseo por la playa nos permitirá encontrarnos con pinos, madreselva, palmitos, lentisco y coscojas, entre otras. También es un emplazamiento ideal para el avistamiento de aves.

La playa Recatí es una de las alternativas más valoradas por los valencianos, tanto para disfrutar de la naturaleza como para huir de las altas temperaturas… ¿Qué esperas para visitarla?

Foto / Rahego