Blog

La platja del Silenci a Cullera

La zona de Cullera té fins 11 platges repartides pel seu litoral, algunes de les quals seran ideals per a descansar per la seua ubicació més allunyada del centre i de zones urbanitzades. Encara que no tots prefereixen desconnectar de la rutina diària de la mateixa forma, i hi ha els qui gaudeixen els seus dies de sol envoltats de companyia, còmodes hamaques i els sol·licitats quiosquets per a tenir a mà l’aperitiu d’abans de dinar.

Si, en canvi, ets dels primers i busques el teu racó per a aïllar-te del món real per a escoltar el so calmant de les ones del mar, llavors no pots perdre’t la platja més ‘silenciosa’ del litoral cullerenc. La descobrirem en la part situada més al sud, a mig camí entre Tavernes de la Valldigna i Cullera, una zona conformada per 3 trams diferenciats: la platja del Brosquil, la del Silenci i la platja semiurbana del Daurat que finalitza en el llac de l’Estany.

Per a arribar fins a aquest reducte de pau ens hem de desplaçar uns 5 quilòmetres del municipi, per la qual cosa la intimitat està assegurada en aquesta zona. Ací el grau d’ocupació és baix, ja que normalment la majoria de persones que s’acosten a Cullera trien passar el dia en les seues platges més freqüentades i cèntriques, com la de Sant Antoni, la platja del Racó o la de Cap Blanc. L’aspecte de la platja del Silenci és molt diferent, ja que està formada amb grans roques i les marjals de la part interior, on descobriràs diverses senderes per les quals passejar mentre gaudeixes de les vistes d’un paisatge autènticament valencià. En ella trobaràs petites zones d’arena on estendre tranquil·lament la tovallola i prendre el sol. Si segueixes més cap al sud et trobaràs amb la platja del Brosquil, on va augmentant la part sorrenca i el fons de marjals es fusiona amb les hortes de tarongers.

Unes altres platges sinònim de tranquil·litat

Aquestes són les que podem recórrer de camí a Cullera, ja que a continuació d’aquesta zona apareix la platja de l’Estany, amb 30 metres d’amplària i situada al costat d’una llacuna de gran riquesa natural. En la del Marenyet podem veure afeccionats al surf i kitesurf practicant aquests esports gràcies al seu clima més ventós; mentre que la platja del Dosel, de 50 metres d’ample, es caracteritza per tenir un extens cordó de dunes de gran valor ecològic, donant lloc a un paisatge dels més representatius de la Comunitat Valenciana. Aquest cordó s’estén per la platja de Sant Llorenç, de caràcter salvatge i amb una àrea nudista autoritzada.

La playa del Silencio en Cullera

La zona de Cullera tiene hasta 11 playas repartidas por su litoral, algunas de las cuales serán ideales para descansar por su ubicación más alejada del centro y de zonas urbanizadas. Aunque no todos prefieren desconectar de la rutina diaria de la misma forma, y hay quienes disfrutan sus días de sol rodeados de compañía, cómodas hamacas y los solicitados chiringuitos para tener a mano el aperitivo de antes de comer.

Si, en cambio, eres de los primeros y buscas tu rincón para aislarte del mundo real para sólo escuchar el sonido calmante de las olas del mar, entonces no puedes perderte la playa más ‘silenciosa’ del litoral cullerense. La descubriremos en la parte situada más al sur, a mitad de camino entre Tavernes de la Valldigna y Cullera, una zona conformada por 3 tramos diferenciados: la playa del Brosquil, la del Silencio y la playa semiurbana del Dorado que finaliza en el lago de l’Estany.

Para llegar hasta este reducto de paz nos tenemos que desplazar unos 5 kilómetros del municipio, por lo que la intimidad está asegurada en esta zona. Aquí el grado de ocupación es bajo, ya que normalmente la mayoría de personas que se acercan a Cullera eligen pasar el día en sus playas más frecuentadas y céntricas, como la de San Antonio, la playa del Racó o la de Cap Blanc. El aspecto de la playa del Silencio es muy diferente, pues está formada con grandes rocas y los marjales de la parte interior, donde descubrirás diversos senderos por los que pasear mientras disfrutas de las vistas de un paisaje auténticamente valenciano. En ella encontrarás pequeñas zonas de arena donde extender tranquilamente la toalla y tomar el sol. Si sigues más hacia el sur te encontrarás con la playa del Brosquil, donde va aumentando la parte arenosa y el fondo de marjales se fusiona con las huertas de naranjos.

Otras playas sinónimo de tranquilidad

Éstas son las que podemos recorrer de camino a Cullera, ya que a continuación de esta zona aparece la playa de l’Estany, con 30 metros de anchura y ubicada junto a una laguna de gran riqueza natural. En la del Marenyet podemos ver aficionados al surf y kitesurf practicando estos deportes gracias a su clima más ventoso; mientras que la playa del Dosel, de 50 metros de ancho, se caracteriza por tener un extenso cordón de dunas de gran valor ecológico, dando lugar a un paisaje de los más representativos de la Comunidad Valenciana. Este cordón se extiende por la playa de Sant Llorenç, de carácter salvaje y con un área nudista autorizada.

Foto / Wikipedia