Blog

Visita Sumacàrcer

Sumacàrcer ofereix visites guiades pel seu nucli antic els caps de setmana, per a recórrer l’església de Sant Antoni Abat i Sant Nicolau de Bari, el palau dels comtes d’Orgaz i Sumacàrcer, la capella del Santíssim Crist de Sumacàrcer, la passarel·la de 1960 i les vistes al castell de Penya-roja, entre altres llocs d’interés.

L’església primitiva de Sant Antoni Abat i Sant Nicolau de Bari estava construïda sobre la mesquita musulmana (segle xvi). L’actual va ser construïda, entre 1723 i 1750, per iniciativa del comte Crespí de Valldaura, i actualment és una de les més monumentals de la comarca. La capella guarda la imatge del Crist, una talla gòtica del segle xv (segons la tradició popular, va arribar en el 1447 des de Cocentaina). A l’interior de la cripta es troba el panteó, on estan enterrats els Comtes d’Orgaz i Sumacàrcer.

El palau dels comtes d’Orgaz i Sumacàrcer data de final de l’Edat Mitjana (segle xv) i representa el típic palau rural de la noblesa valenciana. L’origen d’aquest palau se situa en l’època en què la vila va pertànyer al senyoriu dels Orgaz, on van nàixer i van viure alguns membres d’aquest llinatge. A l’abril de 1991 el palau va ser cedit pel Comte d’Orgaz, perquè fóra utilitzat com a Casa Consistorial. Actualment s’han rehabilitat les estances interiors i s’ha construït el Museu Etnològic, la Sala d’Exposicions, l’aula d’Informàtica i l’aula de la Naturalesa (aula virtual d’informació mediambiental acompanyada d’una exposició visual de la flora i la fauna del municipi).

El castell de Penya-roja (segles x-xiv) se situa sobre un cim llarg i estret d’una muntanya contigua al nucli urbà, situada a 150-180 metres d’altitud sobre el nivell del mar. La fortalesa és accessible a peu des d’aquest, a través d’una senda còmoda perfectament senyalitzada i fàcil de conservar, ja que la solen freqüentar habitualment els veïns del poble.

Les visites guiades s’ofereixen tots els dissabtes i els diumenges d’11:00 a 12:00 h.

La ruta s’inicia en la Plaça Major de Sumacàrcer.

Inscriviu-vos a l’Oficina de Turisme:

Tel.: 674 000 316-962 595 280

sumacarcer@touristinfo.net.

No ho penseu més i apunteu-vos!