Blog

Visita el Puntal dels Llops (Olocau)

No us perdeu la pròxima visita teatralitzada al Puntal dels Llops, a Olocau, el 25 de març, i gaudiu d’un matí entre ibers. Visita gratuïta, però amb inscripció prèvia obligatòria en el correu puntal.llops@olocau.es o en el telèfon 672 794 404.

El Puntal dels Llops és un dels jaciments arqueològics més importants de València. Datat del segle V a. de C., es troba situat als estreps meridionals de la serra Calderona. Ho trobarem dins del terme municipal de la localitat d’Olocau, a la comarca de Camp de Túria. Una de les experiències més emocionants és pujar al cim d’aquest promontori, que es troba a 427 metres sobre el nivell del mar, la qual cosa ens facilita una panoràmica meravellosa dels terrenys de la comarca.

El poblat es troba situat damunt d’un recinte de l’Edat del Bronze i s’ha sabut aprofitar la seua muralla original. Es tracta d’una estructura allargada, amb una amplària de 16 metres, on la torre és la zona més elevada. Una torre que és perfecta per a contemplar el paisatge impressionant que ens atorga l’entorn.

Podrem observar dos conjunts diferenciats i separats pel que, en el seu moment, va ser un carrer central. Alguns dels habitatges semblen ser d’ús domèstic, mentre que uns altres podrien haver sigut centres on transformaven aliments. Ho sabem perquè encara es conserven restes del que sembla ser un molí de moldre cereals, a més de la troballa d’algunes àmfores on es creu que es van cremar bellotes o magranes.

A més de tot açò, el lloc té un valor arqueològic altíssim, doncs en les excavacions successives s’han trobat objectes de ceràmica (molts d’ells destinats als ritus religiosos), a més d’alguns objectes de fusta i bronze, materials que habitualment utilitzaven els ibers.