Blog

Visita el Pla de Nadal

Pla de Nadal és una vila àulica d’època visigoda i constitueix un exemple únic d’arquitectura civil de l’estament nobiliari de l’antiguitat tardana.
Un any més, Riba-roja de Túria ofereix visites teatratlizades a Pla de Nadal. Enguany hi haurà un total de quatre visites, que es duran a terme de març a juny, i ja està oberta la inscripció en línia.

Aquesta visita al jaciment és coneguda com el Secret Visigot, una visita molt especial i completa. Una de les particularitats que posseeix és que els guies són arqueòlegs experts i ens introdueixen a comprendre el món visigot en tots els seus aspectes.

La visita comença en el MUPLA, Museu Visigot de Pla de Nadal, museu que exposa alguna de les més de huit-centes peces d’art decoratiu trobades al jaciment arqueològic. Finalitzat el recorregut pel museu, els visitants es dirigiran cap a Pla de Nadal, on l’amo i senyor de la vila, Tebdemir, i la seua esposa Teodora ens estaran esperant al costat dels seus servents.

D’aquesta manera, els visitants podran submergir-se en la cultura del segle vii, d’una manera didàctica i educativa.

Però enguany les visites tenen novetats. Durant el 2016 s’ha fet una intervenció nova en el jaciment, a través de la qual s’ha incorporat una  cartelleria nova i uns plafons explicatius, s’ha dissenyat un nou itinerari i s’han reforçat els espais. S’ha apostat també per millorar l’accessibilitat al jaciment, col·locant elements per a millorar l’experiència de persones no vidents. A més, s’incorporarà l’ús d’ulleres 3D, amb l’objectiu d’efectuar una visita virtual que permetrà els visitants viatjar en el temps i descobrir com seria la vila en el segle vii.

El calendari de visites per a aquest 2017 és el següent:

12 de març

2 d’abril

21 de maig

4 de juny

L’hora d’inici és a les 11:00 hores

Us recordem que:

• La visita és totalment gratuïta.

• Les places són limitades.

• La inscripció es fa a través d’un formulari digital, sense excepció.

• És necessari posseir vehicle propi per a desplaçar-se al jaciment.

Si esteu interessats punxeu ací per a més informació.