Blog

Tour 360⁰ al Puig de Santa Maria

El Puig de Santa Maria disposa d’una oferta patrimonial àmplia que val la pena visitar.

Ara pots conéixer, sense moure’t de casa, la Cartoixa d’Ara Christi, el Reial Monestir del Puig i la Torre de Guaita a través de visites virtuals. Descobreix-les ací!

La Cartoixa d’Ara Christi va ser construïda a partir del 1585. Ha passat per diferents propietaris fins que el 1996 va ser declarada Bé d’Interés Cultural, amb la categoria de monument. Passejant per les seues dependències, com ara els claustres, les capelles, i els patis, i admirant l’exquisida decoració de la cúpula de l’església o de la capella de difunts, es respira  una gran tranquil·litat. La sobrietat de l’edifici crea una atmosfera que ens convida a la relaxació i la reflexió.

El Reial Monestir del Puig va ser declarat Monument Històric Artístic Nacional (Bé d’Interés Cultural) el 1969. Es tracta d’un edifici religiós renaixentista amb quatre torres com a elements defensius. La seua construcció es va iniciar el 1237 i va ser erigit per ordre de Jaume I en commemoració de la batalla que va permetre la conquesta de València als musulmans. Al seu interior es poden visitar els claustres; la Sala Reial, d’ús exclusiu dels monarques espanyols en les seues visites a València; la Sala Gòtica de Jaume I, on es pot admirar la reproducció de l’espasa del rei i una secció de facsímils; i la Sala de la Ceràmica, amb nombroses peces de ceràmica, romanes i iberes.

La Torre de Guaita va ser construïda en la segona meitat del segle XVI com a defensa contra els pirates algerians.