Blog

Tornen les exhibicions de Vela Llatina a l’Albufera

El mes de març vinent comencen les jornades d’exhibició de vela llatina a Silla. Es tracta de la quinzena edició del Premi Lliga Diputació, organitzat per l’Associació de Vela Llatina de Silla.

La vela llatina és el tipus de vela amb forma triangular que utilitzen aquestes embarcacions i que es disposa obliquament des de la proa, i ocupant al llarg tota la barca.

Enguany 25 embarcacions participaran en aquesta singular competició que sorgeix d’una tradició pesquera que va començar centenars d’anys arrere en l’Albufera. Una pràctica que es repeteix anualment per a donar a conéixer els costums valencians i el valor de l’ecosistema.

Acosta’t a descobrir aquest autèntic espectacle de desplegament de veles, un esdeveniment únic en un entorn immillorable, envoltat de canyars, pescadors i camps d’arròs la bellesa diàfana dels quals et seduirà. Es tracta del millor moment per a viatjar en el temps, ja que podrem fer-nos una idea de com era la vida quotidiana dels antics vilatans.

 

El calendari d’enguany inclou set proves oficials que solen durar tres hores cadascuna. En cada exhibició pots presenciar l’aparellament de les barques, el muntatge de les veles i la prova.

Calendari anual:

28 de març: Prova de Falles

18 d’abril: 1a exhibició Lliga Diputació

23 de maig: 2a exhibició Lliga Diputació

27 de juny: 3a exhibició Lliga Diputació

18 de juliol: 4a exhibició Lliga Diputació

19 de setembre: 5a exhibició Lliga Diputació (final de la lliga)

26 de setembre: Prova del Remiger