Blog

Potries en quatre rutes

Potries, municipi de la Safor, t’ofereix quatre interessants rutes turístiques per a descobrir tots els seus secrets:

Ruta ecoturística dels Arbres Singulars

“EntreArrels” és una iniciativa turística, mediambiental i històrica al voltant d’una quinzena d’arbres (i arbredes) emblemàtics de Potries. Proposa un recorregut per exemplars de gran bellesa i encant, cadascun amb una singularitat associada a la seua forma o dimensions, antiguitat, o fets històrics de què han estat testimoni.

Ruta de l’Aigua al seu pas per Potries

El recorregut comença a l’Ajuntament, on es conserva una porta amb cinc panys relacionada amb el sistema de distribució de l’aigua. Continua l’itinerari pel poble, passant per les restes d’un antic pou públic i un vell llavador a la séquia del Rebollet. Eixint del nucli urbà, vorejarem el riu Serpis gaudint del singular espai agrari fins un mirador per endinsar-nos a l’entorn del partidor d’aigües de la Casa Fosca, amb una zona d’esplai i una senda amb elements del sistema, com un anivellador d’aigües, la fila de la Catorzena o els restes d’una sénia. Tornarem pel mateix recorregut fins a l’encreuament del partidor d’aigües de la Casa Clara, on ens dirigirem, és el segon gran element d’asignació del cabal d’aigua que correspon a les séquies. Tornarem al poble per dirigir-nos a l’antic molí d’Aynat, que aprofitava la força de l’aigua des d’almenys el segle XV, hui transformat en un magnífic establiment hostaler que rep el nom de Molí Canyar.

Ruta Urbana

Et proposem un sosegat passeig per la ruta urbana de Potries visitant el singular edifici de l’Ajuntament, una casa palau datada cap a l’any 1600, antiga propietat de la poderosa família Borja. Continua pel carrer Boamit, amb evidents reminiscències d’un passat musulmà, per arribar a l’església parroquial dels sants Joans, de finals del segle XVI, on es conserva una relíquia de sant Blai, patró de Potries. Aquest fet congrega a milers de visitants en romeria durant la celebració del “Porrat” al més de febrer. Des de la plaça de l’Església, pel carrer Major, arribaràs a la pintoresca plaça del País Valencià, continua pel carrer Sant Salvador, denominat antigament “Alfarería”, per les fàbriques de terrissa que hi havia. Trenca pel carrer Ermita per arribar a l’inici del Calvari, aleshores anima’t i puja pel costerut camí flanquejat de xiprers fins a l’ermita, construïda entre 1854 i 1865. Des d’ací les panoràmiques són espectaculars, una extensa planura envoltada de muntanyes s’estén fins a la mar. La ruta finalitza amb la visita al museu etnològic d’Àngel Domínguez, darrer vestigi d’una activitat mil.lenària al nostre poble.

Cicloruta amb bicicleta per Potries.

Pel terme municipal de Potries, a escassos 400 m del Casc Urbà transcorre la CR-84, utilitzada pels ciclistes que venint de Gandia per la CV-680, es desvien cap a l’interior (Palma de Gandia, Ròtova, Alfauir, Llocnou, Castellonet, etc..).

La cicloruta amb bicicleta per Potries, enllaça amb la CR-84, oferint una ruta alternativa a través del nostre espai agrari, orientant al ciclista i als visitants en general, per camins rurals tradicionals cap el casc urbà de Potries, donant complida informació de la seua oferta turística i de serveis que ofereix el municipi, així com l’enllaç amb altres rutes, com la futura Via Verda del Serpis que passa pel nostre municipi. Consultar plànol del terme.

Més informació:

Tel: 962 800 588

Email: visit@potries.eu