Blog

Manises, una manera diferent de descobrir la ceràmica

Manises us ofereix la possibilitat de conéixer la ciutat en grup i descobrir la seua ceràmica. Els més de set-cents anys de producció ininterrompuda han deixat la seua empremta a la ciutat, i aquesta Ruta de la Ceràmica us brinda l’oportunitat de conéixer la història a través d’edificis emblemàtics, monuments i jardins.

Els grups han d’estar formats per un mínim de 15 persones i la visita s’ofereix en set idiomes: castellà, valencià, gallec, anglés, francés, alemany i italià.

LA VISITA BÀSICA

Amb la visita bàsica podreu realitzar, de manera gratuïta, un recorregut per a conéixer els monuments més importants de la ciutat i combinar aquests tres recursos al vostre gust:
Barri antic: Un recorregut pel centre històric de Manises ens mostrarà els seus monuments més emblemàtics, com l’Antiga Estació de Tren, la façana de l’antiga fàbrica de Francisco Valldecabres, l’antiga Escola de Ceràmica i l’avinguda Blasco Ibáñez, sense oblidar l’edifici «L’Art», l’església parroquial de Sant Joan Baptista o la Capelleta de Sant Antoni.
Museu de la Ceràmica de Manises: La visita al MCM ens ofereix una visió panoràmica de la producció ceràmica de Manises des del s. xiv fins a la primera meitat del s. xx.
MUMAF-Col·lecció museogràfica de fotografia de Manises Carlos Sanchis: En aquesta col·lecció es troben representades les càmeres analògiques més significatives i, entre totes, abasten un ampli marc cronològic des de les últimes dècades del segle xix fins a l’arribada de la fotografia digital.

COMPLETEU LA VOSTRA VISITA
Els artesans de Manises us ofereixen l’oportunitat de completar la vostra visita entrant a les seues fàbriques i tallers per a conéixer el procés d’elaboració del que fan en el seu dia a dia.

Ceràmiques Palanca: Taller de pisa groga, que es distingeix principalment per la fabricació artesanal dels famosos morters, on podreu veure de principi a fi com es fabrica un morter pas a pas. A més, podreu descobrir la nova col·lecció formada per les mateixes peces tradicionals, ara amb una decoració delicada pintada a mà.
Tarifa: 2,5 € per persona.
Disposa de botiga dels seus productes.
Més informació: www.ceramicaspalanca.com

Taller d’Arturo Mora, la ceràmica de reflex daurat: Taller especialitzat en la tècnica medieval del reflex metàl·lic; part de la seua manufactura són reproduccions de peces històriques que es van fer als obradors de Manises durant els segles xiv al xviii, i que hui es troben als museus principals del món. En la visita hi haurà una explicació de com s’elabora la ceràmica daurada, podreu veure com es fa una peça en el torn d’un terrissaire i podreu fer una peça de terrisseria sota les instruccions de l’artesà. També podeu visitar l’exposició permanent del taller, on s’exposen peces centenàries de diverses generacions de la família Mora, s. xix, i que compta també amb reproduccions de ceràmica medieval en reflex metàl·lic.
Tarifes: 5 € per a majors de 18 anys i 3 € per a menors de 18 anys.
Disposa de botiga dels seus productes.
Més informació: www.reflejometalico.com

Associació Valenciana de Ceràmica AVEC-GREMI: Visita instal·lacions + filmació. L’Associació Valenciana de Ceràmica AVEC-Gremi obri les portes del seu Centre de Serveis i Promoció de la Ceràmica Valenciana, per a recórrer junts el taller-escola, la botiga de ceràmica i veure una filmació inèdita: Manises, 700 anys de Tradició Ceràmica. Veient-la gaudireu d’un recorregut per tota la història de la ceràmica de Manises, narrada per Jaume Coll, director del Museu Nacional de Ceràmica González Martí de València, per José Pérez Camps, exdirector del Museu de Ceràmica de Manises, i ceramistes jubilats de Manises, com també per persones que van obrir les portes de les seues cases i d’aquesta manera ens van permetre descobrir autèntiques obres d’art en ceràmica.
Tarifa: gratuïta.
Disposa de botiga amb productes de ceràmica, gres i porcellana dels artesans i ceramistes.
Més informació: www.avec.com

La Ceràmica Valenciana de José Gimeno Martínez: Fàbrica amb cent anys de trajectòria ininterrompuda, situada en el barri d’Obradors, sobre una terrisseria del segle xv. Compta amb una exposició-museu de huit sales, on descobrireu la riquesa de la ceràmica valenciana, l’evolució a través dels segles i la seua rica col·lecció. En la visita a la fàbrica coneixereu de prop el modelatge, l’esmaltatge i la decoració, tot dut a terme per artesans experimentats.
Tarifa: 5 € per persona.
S’ofereix el visionat opcional del documental Reflexos de Manises, de 1940, rodat en aquesta mateixa fàbrica (10’).
Disposa de botiga dels seus productes.
Més informació: www.fabricagimeno.com
http://www.lcvgimeno.es

PRÀCTIQUES CERÀMIQUES

Amb les pràctiques ceràmiques podreu viure la vostra pròpia experiència. Guiats i ajudats per l’artesà podreu crear la vostra peça i portar-vos-la com a record.
Podeu veure tota la informació detallada fent clicant ací

Més informació i reserves:
Sol·licitud Ruta de la Ceràmica
Tourist Info Manises
+34 961 525 609
manises@touristinfo.net