Blog

La Setmana Santa a València

Els municipis valencians celebren aquests dies la Setmana Santa. Aproximadament a un centenar de municipis les processons i les representacions religioses tornen a ser motiu de celebració per a confrares i devots que viuen aquests dies amb molta devoció i, a més, és motiu de festa per a molts turistes que es desplacen fins a aquests municipis per a contemplar la vistositat dels actes de la Setmana Santa.

santa1
Celebracions de la Setmana Santa

Entre moltes altres celebracions, cal esmentar les de la Setmana Santa a València, al costat de la platja de la Malva-rosa, al tradicional barri del Cabanyal (Setmana Santa Marinera), i les processons d’Alzira i Sagunt (declarades d’Interès Turístic), a més de les de Xàtiva, Cullera i Gandia, ciutats a les quals aquestes festes importants estan molt arrelades.

Destaquen també les representacions del Misteri de la Passió a Moncada, declarada Festa d’Interès Turístic, i la Passió a Benetússer.

Igualment destaquen les celebracions del Diumenge de Resurrecció, amb els actes de l’Angelet de la Corda a Alfarrasí, a les 09:00 h, i el volteig humà de campanes a Castielfabib.

A més, estan consolidades les processons de la Trobada a Torrent, a la comarca de l’Horta, i les de Titaguas, Alpuente i Ayora.


Propostes turístiques

Algunes de les destinacions turístiques principals de la província de València han programat, per a aquesta Setmana Santa i Pasqua, diferents activitats per als visitants i turistes que decidisquen acostar-se fins a aquests municipis per a descansar i per a gaudir d’aquests dies festius.

Bocairent és una de les destinacions de l’interior valencià més sol·licitades per a la Setmana Santa i Pasqua, i enguany ofereix una oferta complementària amb la V Fira de Pasqua i la I Fira del Vi. La Fira de Pasqua se celebra del 25 al 28 de març, i la del Vi el dissabte 26 de març. Més informació: Tourist Info Bocairent (962 905 062).

A Riba-roja de Túria s’han programat diverses activitats per a tota la família. Els dies de Setmana Santa es pot recórrer el nucli antic de la població o descobrir tres exposicions culturals. Més informació en la TouristInfo de Riba-roja de Túria: 962 772 184).

Potries, municipi de la Safor, ofereix visites guiades per als dies 27 i 28 de març, per 2 € i 3 €. Més informació en el correu electrònic cassoleria@potries.org.

Sagunt ha establit horaris especials per a visitar els seus monuments durant els dies de Setmana Santa. El Teatre Romà, el castell i el museu romandran oberts fins al 28 d’abril, de 10:00 a 19:00 h, i el diumenge 3 d’abril i el dilluns 4 d’abril, des de les 10:00 fins a les 20:00 h.

Ontinyent celebra el Festival Diània, amb música en valencià, del 24 al 26 de març, al poliesportiu municipal, amb moltes activitats.

A Alpuente s’han programat tallers de fòssils i laboratoris de paleontologia per als menuts i visites a la Taifa i al Museu de Paleontologia, del 24 de març al 4 d’abril. Més informació a l’Oficina de Turisme d’Alpuente (Tel.: 962 101 228-620 713 077).

I si voleu conéixer l’oferta enoturística, cultural i gastronòmica de la ruta del vi Utiel-Requena, el dissabte 26 de març teniu un Bus del Vi per a fer la ruta. Més informació en www.rutadelvino.com.

Semana Santa en Valencia

Los municipios valencianos celebran estos días la Semana Santa. En aproximadamente un centenar de municipios las procesiones y representaciones religiosas vuelven a ser motivo de celebración para cofrades y devotos que viven estos días con gran devoción y además, es motivo de fiesta para muchos turistas que se desplazan hasta estos municipios para contemplar la vistosidad de los actos de la Semana Santa.

 Celebraciones Semana Santa

 Entre otras muchas celebraciones, cabe mencionar las de la Semana Santa en Valencia, junto a la playa de la Malvarrosa, en el tradicional barrio de El Cabañal (Semana Santa Marinera) y las procesiones de Alzira y Sagunto (declaradas de Interés Turístico), además de las de Xàtiva, Cullera y Gandia, ciudades en las que estas importantes fiestas están muy arraigadas.

santa2_1

Destacan también las representaciones del Misterio de la Pasión de Moncada, que ésta declarada Fiesta de Interés Turístico y la Pasión de Benetússer.

Igualmente, destacan las celebraciones del Domingo de Resurrección con los actos de L’Angelet de la Corda en Alfarrasí a las 09:00 y el volteo humano de campanas en Castielfabib.

Además, están consolidadas las procesiones del “Encuentro” de Torrent, en la comarca de l’ Horta y las de Titaguas, Alpuente y  Ayora.

Propuestas turísticas

Algunos de los principales destinos turísticos de la provincia de Valencia, han programado para esta Semana Santa y Pascua, distintas actividades para los visitantes y turistas que decidan acercarse hasta estos municipios para descansar y para disfrutar de estos días festivos.

Bocairent es uno de los destinos del interior valenciano más solicitados para la Semana Santa y Pascua y este año ofrece una oferta complementaria con la V Feria de Pascua y la I Feria del Vino. la Feria de Pascua se celebra del 25 al 28 de marzo y la del Vino, el sábado 26 de marzo. Más información: Tourist Info Bocairent (962905062).

En Riba-roja de Túria se han programado diversas actividades para toda la familia. Los días de Semana se puede recorrer el casco antiguo de la población o descubrir tres exposiciones culturales. Más información en la TouristInfo de Riba-roja del Túria: 96277 21 84).

Potries, municipio de la Safor ofrece visitas guiadas para los días 27 y 28 de marzo por 2€ y 3€.Más información en el mail cassoleria@potries.org.

Sagunto ha establecido horarios especiales para visitar sus monumentos durante los días de Semana Santa. El Teatro Romano, el Castillo y el Museo permanecerán abiertos hasta el 28 de abril de 10:00 a 19:00 y el domingo 3 de abril y el lunes 4 de abril, desde las 10:00 hasta las 20:00.

Ontinyent celebra el Festival Diània con música en valenciano del 24 al 26 de marzo, en su polideportivo municipal con multitud de actividades.

En Alpuente se han programado talleres de fósiles y laboratorios de paleontología para niños y visitas a la Taifa y al Museo de Paleontología del 24 de marzo al 4 de abril. Más información en la Oficina de Turismo de Alpuente (Telf; 962101228-620 713 077).

Y si quieres conocer la oferta enoturística, cultural y gastronómica de la ruta del vino Utiel-Requena, el sábado 26 de marzo tienes un Bus del Vino para hacer la ruta. Más información en www.rutadelvino.com.