Blog

La Nit de Sant Joan

L’estiu s’inicia amb la celebració de la festivitat de Sant Joan Baptista, en la que tradicionalment es considera la nit més curta de l’any. Envoltada d’una aurèola misteriosa, la Nit de Sant Joan, congrega, sobretot en les zones costaneres, una gran quantitat de gent per a posar en pràctica vells rituals de foc i aigua.

La nit del 23 al 24 de juny, saltar sobre les onades o per damunt del foc es consideren designis de bona sort i renovar-los cada any es converteix quasi en una obligació personal.

Ara, el que cal és decidir en quina platja passem la Nit de Sant Joan. Les platges de la ciutat de València, d’Alboraia, la Pobla de Farnals i Gandia són alguns dels llocs on aquesta festa mítica brilla amb més esplendor.

– València: Les platges de les Arenes i la Malva-rosa són les més concorregudes durant la Nit de Sant Joan, per la seua proximitat.

– Alboraia: El festival Xufa Rock  torna un any més a la Platja de la Patacona  per a amenitzar la nit de Sant Joan. Aquesta edició comptarà amb la presència dels grups Dusty Shoes, Periferia Norte i l’Home Brut que es donaran cita a les 19.00 hores. A les 22.30 hores, Ramonets  posarà el punt d’eixida a una nit plena de mágia en la qual Dimonis de l’Avern oferiran una mostra de focs artificials a les 23.30 hores. Els concerts de Peranoia, Frida  i DJ Xufa posaran el fermall d’or a la jornada començant a mitjanit, hora en la qual les fogueres cremen amb més força que mai.

– La Pobla de Farnals: Els actes començaran a partir de les 23:30 hores amb animació, foguera, percussió, laser xou, conffeti stadium, foc i moltes més sorpreses, a càrrec de Baccanali Ibiza i Q’lio!.

– Gandia: Les platges de Gandia també acullen una gran quantitat de visitants i turistes per a celebrar aquesta nit amb magnificència. La programació s’iniciarà a la platja de Gandia a les 21 hores amb una batukada que recorrerà el Passeig Marítim; a les dotze de la nit es dispararà un castell de focs artificials; y desprès, en l’escenari situat a l’inici de la platja, al costat del quiosquet número 1, tindrà lloc el concert de Diva’s Disc. Un espectacle a càrrec de Roser (exconcursant d’Operación Triunfo) i “Drag Queens” dirigit a tots els públics.

Foto: Ayuntamiento de Alboraya