Blog

Jaciment d’empremtes de dinosaures de Corcolilla (Alpuente)

jaciment petjades
Alpuente és un municipi de la comarca dels Serrans, a l’interior de la província de València. Ens trobem a uns 96 Km de la ciutat de València, aproximadament a una hora i trenta minuts d’allí. Aquesta vila medieval, envoltada d’un entorn natural de gran bellesa, ha sigut enclavament històric i cultural d’enorme importància al llarg dels segles.
En els darrers anys, Alpuente s’ha convertit en un referent de la paleontologia, amb projectes tan destacats com l’Aula de recuperació paleontològica, el jaciment d’empremtes de dinosaures i el Museu Paleontològic d’Alpuente.
El jaciment d’empremtes de dinosaures de Corcolilla, a Alpuente, va ser declarat l’any 2006 Bé d’Interés Cultural amb categoria de zona paleontològica. Per als interessats, este tipus de visites suposa una de les experiències més satisfactòries que pot oferir la Paleontologia, ja que estos jaciments es contemplen in situ, és a dir, en el mateix lloc pel qual fa uns 140 milions d’anys van caminar estos dinosaures.
Alpuente és conegut en el món de la paleontologia pels nombrosos i importants jaciments de dinosaures trobats en la zona. Açò va impulsar la creació del Museu Paleontològic d’Alpont, es troba situat en una antiga ermita del segle XIV anteriorment dedicada a Santa Bàrbara. Visites dissabtes, diumenges i festius a les 13.30 h. (entre setmana concertar visites amb l’oficina de turisme – Tel. 962101228)

rastro dinosaurio Corcolilla

Yacimiento de huellas de dinosaurios de Corcolilla (Alpuente)

Alpuente es un municipio de la comarca de Los Serranos, en el interior de la provincia de Valencia. Nos encontramos a unos 96 Km de la ciudad de Valencia, aproximadamente a una hora y treinta minutos de allí. Esta villa medieval, rodeada de un entorno natural de gran belleza, ha sido enclave histórico y cultural de enorme importancia a lo largo de los siglos.
En los últimos años, Alpuente se ha convertido en un referente de la paleontología, con proyectos tan destacados como el Aula de recuperación paleontológica, el yacimiento de huellas de dinosaurios y el Museo Paleontológico de Alpuente.
El yacimiento de huellas de dinosaurios de Corcolilla, en Alpuente, fue declarado en el año 2006 Bien de Interés Cultural con categoría de zona paleontológica. Para los interesados, este tipo de visitas supone una de las experiencias más satisfactorias que puede ofrecer la Paleontología, puesto que estos yacimientos se contemplan in situ, es decir, en el mismo lugar por el cual hace unos 140 millones de años caminaron estos dinosaurios.
Alpuente es conocido en el mundo de la paleontología por los numerosos e importantes yacimientos de dinosaurios hallados en la zona. Esto impulsó la creación del Museo Paleontológico de Alpuente, se encuentra situado en una antigua ermita del siglo XIV anteriormente dedicada a Santa Bárbara. Visitas sábados, domingos y festivos a las 13.30 h. (entre semana concertar visitas con la oficina de turismo – Tel. 962101228).

Més informació / más información:
www.museopaleontologicoalpuente.com
https://alpuenteturistico.wordpress.com/
www.alpuente.es