Blog

FORTIFICACIONS DE LA GUERRA CIVIL AL PUIG DE SANTA MARIA

En la primavera de 1938 les tropes nacionals avançaven cap a València pel que el Govern republicà va haver de plantejar-se una nova estratègia defensiva. Van decidir construir unes fortificacions en forma d’arc entorn de la capital. Aquesta línia coneguda com El Puig – Els Carasoles, també coneguda com la Immediata per ser la més pròxima a València, té 26 Km. de longitud.

S’estén des del Puig de Santa Maria fins a Manises i es tracta d’un ampli complex format per trinxeres, búnker, túnels, nius de metralladores i plataformes.

En el terme municipal del Puig de Santa Maria es conserven cinc punts de defensa. La visita guiada recorre el quilòmetre de línia defensiva que s’estén al llarg de la muntanya de la Patà i permet conèixer d’a prop com s’ideaven en aquella època les diferents estratègies defensives que van permetre als republicans fer front a l’exèrcit de Franco en temps de guerra. 200 elements entre els quals es troben búnkeres, trinxeres, nius de metralladora, túnels, posats de comandament…

La Coordinadora en Defensa dels Boscos del Túria, juntament amb el Consell Valencià de Cultura i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies han sol•licitat que la línia defensiva Puig-Carasoles siga declarada Bé d’Interès Cultural. Aquesta aprovació està pendent.

Informació: Tourist Info El Puig
Telf: 961959029
E-mail: elpuig@touristinfo.net
www.elpuigturistico.es

refugi-05(4)

FORTIFICACIONES DE LA GUERRA CIVIL EN EL PUIG DE SANTA MARIA

…En la primavera de 1938 las tropas nacionales avanzaban hacia Valencia por lo que el Gobierno republicano tuvo que plantearse una nueva estrategia defensiva. Decidieron construir unas fortificaciones en forma de arco en torno a la capital. Esta línea conocida como El Puig – Los Carasoles, también llamada la Inmediata por ser la más próxima a Valencia, tiene 26 Km. de longitud.
Se extiende desde El Puig de Santa Maria hasta Manises y se trata de un amplio complejo formado por trincheras, búnker, túneles, nidos de ametralladoras y plataformas.
En el término municipal del Puig se conservan cinco puntos de defensa. La visita guiada recorre el kilómetro de línea defensiva que se extiende a lo largo de la montaña de La Patà y permite conocer de cerca cómo se ideaban en aquella época las diferentes estrategias defensivas que permitieron a los republicanos hacer frente al ejército de Franco en tiempos de guerra. 200 elementos entre los que se encuentran búnkeres, trincheras, nidos de ametralladora, túneles, puestos de mando…
La Coordinadora en Defensa de los Bosques del Túria, junto con el Consell Valencià de Cultura y la Federació Valenciana de Municipis i Províncies han solicitado que la línea defensiva Puig-Carasoles sea declarada Bien de Interés Cultural. Dicha aprobación está pendiente.

refugi-08(2)

Información: Tourist Info El Puig
Telf: 961959029
E-mail: elpuig@touristinfo.net
www.elpuigturistico.es