Blog

Festa de la Cirera i l’Esmorzar Del Tros al Plat

El Patronat de Turisme de València impulsa, en col·laboració amb l’Ajuntament de València, l’Associació Professional de Cuineres i Cuiners de la Comunitat Valenciana (APCCV) i alguns dels principals productors valencians de cireres (Camp de Túria, Vall de la Gallinera, Planes y Caudiel), la FESTA DE LA CIRERA i L’ESMORZAR DEL TROS Al PLAT, que se celebra el dissabte, 23 de juny, en la Terrassa del Veles e Vents de La Marina (1ª planta).

Seguint la filosofia Del Tros al Plat que reinvindica el territori valencià a través de productes singulars i autòctons, s’instal·larà un mercat tradicional de la cirera valenciana, una de les fruites que marquen l’inici de l’estiu i que formen part del paisatge i també, després de la seua elaboració, de la gastronomia valencians.

Aquesta singular cadena de valor, que finalitza amb una experiència gastronòmica vinculada a un producte i a un territori, compta amb un ingredient especial, el living valencià, açò és, la manera genuïna d’acostar-se a eixe producte.

L’esmorzar valencià com a experiència del nostre living

En aquest cas, el mercat de la cirera que València Turisme instal·larà en el cor de la Marina, oferirà, com sol ser habitual en qualsevol mercat, la possibilitat de completar la visita amb un esmorzar, un esmorzaret típicament valencià, en el qual no faltaran el pa cuit en forn de llenya i els millors companys d’uns entrepans variats, amb pebres i cebes en salmorra, saladura, cacauets i tramussos, a més d’un maridatge autèntic i autòcton: barralets de vi D.O. València i cervesa Artesana.

El mercat Del Tros al Plat comptarà amb 5 punts de venda de cirera valenciana, en els quals es podrà adquirir diverses varietats d’aquesta fruita, reconegudes en la majoria dels casos com a Marca de Qualitat de la Comunitat Valenciana.

A més, el Patronat de Turisme completarà l’acció amb un showcooking en directe, al voltant de la cirera i les seues infinites possibilitats culinàries.

Tota la part gastronómica quedarà a càrrec dels professionals de l’APCCV, que són els principals difussors del nostre territori a partir de la nostra excel.lent gastronomia.

Festa de la cirera per a 500 persones en La Marina

El clima mediterrani muntanyenc condiciona i afavoreix aquest cultiu de secà, produït en xicotetes extensions i la recol·lecció de les quals, fruit a fruit, resulta ser molt delicada i acurada.

D’altra banda, cal destacar les seues extraordinàries qualitats nutricionals. Les cireres són riques en sals minerals, ferro i potassi; són una font important de vitamines A, C, P i bioflavonoides, excel·lents antioxidants.

El fruit aconsegueix el seu estat òptim de maduresa durant els mesos de maig i juny, època en què els visitants poden adquirir les cireres en el seu estat més natural, directament des de l’arbre i sense perdre cap de les seues múltiples propietats.

Per açò, València Turisme acosta aquest fruit en el seu període més òptim i organitza una gran festa de la cirera en el cap-i-casal, amenitzada per la música de Sedaví Jazz Club, en el Veles e Vents de la Marina, per a més de 500 persones.

T’apuntes? només has d’emplenar el full d’inscripció i enviar-ho al mail indicat.