Blog

Fes teu el Nou d'Octubre

El 9 d’Octubre se celebra el Dia de la Comunitat Valenciana, el dia de tots els valencians. El dia que es commemora l’entrada de Jaume I a la ciutat de València l’any 1238.

Els ajuntaments de les localitats valencianes han planificat un programa perquè els seus ciutadans puguen gaudir de la jornada. Nosaltres anem a centrar-nos en els esdeveniments preparats en la ciutat de València.

Durant la setmana prèvia palaus, museus i espais culturals de la ciutat obrin les seues portes al públic. I ja el dia 9 d’Octubre, la festivitat s’inaugura amb un castell de focs artificials en el llit del riu Túria a la ciutat de València, a les 00:00.

Els actes comencen el dia 9 d’octubre a les 11:30, quan es procedeix a la recepció de les autoritats i dels convidats a l’Ajuntament de València. A les 11:45 es procedeix a la lectura del Decret d’Alcaldia i al lliurament de la Senyera en l’Arxiu Municipal. Tot això culmina amb la processó cívica i l’ofrena floral a Jaume I. A les 12:00 tindrà lloc el concert «9 al 9» en la Marina Reial Joan Carles I.

A la vesprada els actes festius no cessen i a les 17:00 té lloc l’Entrada de Moros i Cristians de la Ciutat de València, partint des de la glorieta del carrer de la Pau.

Si voleu informació dels actes programats en altres municipis valencians visiteu la nostra web www.valenciaturisme.org i el nostre compte de Twitter @valenciaturisme o de Facebook.

El millor per a gaudir d’aquest dia és viure’l al carrer amb tots els valencians. Fes teu el 9 d’Octubre!

Nou d’Octubre

El 9 d’Octubre se celebra el Día de la Comunitat Valenciana, el día de todos los valencianos. El día que se conmemora la entrada de Jaume I en la ciudad de Valencia en el año 1.238.

Los ayuntamientos de cada localidad valenciana han planificado un programa para que sus ciudadanos puedan disfrutar de la jornada. Nosotros vamos a centrarnos en los eventos preparados en la ciudad de Valencia.

Durante la semana previa los palacios, museos y espacios culturales de la ciudad abren sus puertas al público. Y ya el día 9 de octubre, la festividad se inaugura con un Castillo de Fuegos artificiales en el cauce del río Turia en la ciudad de Valencia, a las 00:00.

Los actos tienen comienzo el día 9 d’Octubre a las 11.30, cuando se procede a la recepción de las autoridades e invitados en el Ayuntamiento de Valencia. A las 11.45 se procede a la lectura del Decreto de Alcaldía y entrega de la Senyera en el Archivo Municipal. Todo ello culmina con la procesión cívica y ofrenda floral a Jaume I.

 A las 12:00 tendrá lugar el concierto “9 al 9” en la Marina Real Juan Carlos I.

Por la tarde los actos festivos no cesan y a las 17:00 tiene lugar la Entrada de Moros y Cristianos de la Ciudad de Valencia, partiendo desde la glorieta de la Calle de la Paz.

Si queréis información de los actos programados en otros municipios valencianos visitad nuestra web www.valenciaturisme.org y nuestra cuenta de Twitter @valenciaturisme o de Facebook.

Lo mejor para disfrutar de este día, es vivirlo en la calle con todos los valencianos. Fes teu el 9 d’Octubre!