Blog

Els Borja a València

La Ruta recorre Xàtiva, València, Canals, Simat de la Valldigna i Gandia, com a seus de la història dels pontífexs valencians

Des de València Turisme us recomanem recórrer el llegat dels Borja per a conéixer els orígens i la història de la família valenciana més universal.

Dos dels membres de la família dels Borja van ser proclamats papes, Calixt III i Alexandre VI, els descendents dels quals van entroncar amb les famílies més nobles, van conquistar una part d’Itàlia i van inspirar moltes biografies, novel•les i pel•lícules. Una història sorprenent que podeu descobrir visitant els llocs d’origen i pas dels Borja: Xàtiva, Gandia, Canals, València i Simat de la Valldigna.

Borja

València va ser la ciutat des d’on els Borja van partir cap a Itàlia per a passar a ser una de les famílies més poderoses del segle xv. A la capital podeu descobrir el pas dels Borja en la catedral i en el Palau Ducal dels Borja (Corts Valencianes). Gandia va ser el ducat que Roderic de Borja va comprar al rei Ferran el Catòlic el 1485. La seua empremta roman als carrers i als edificis del centre històric: la Seu, l’Antic Hospital, la Universitat i el Palau Ducal.

A Simat de la Valldigna destaca el monestir de Santa Maria de la Valldigna, del qual va ser abat Roderic de Borja (futur papa Alexandre VI). A Canals, on va nàixer Calixt III, es recomana visitar la casa natal i la torre, única resta visible de l’antic palau dels Borja.

Xàtiva ens invita a caminar pels carrers medievals, a visitar la Seu-Col•legiata, l’antic Hospital Medieval, el museu de l’Almodí o la casa natal d’Alexandre VI. Al castell s’hi troba la presó on va estar presoner el comte d’Urgell.

Aquest itinerari, que podeu fer en diversos dies, us permetrà descobrir el patrimoni, les tradicions i la gastronomia valenciana i, sens dubte, us acostarà a la història familiar dels Borja.

Més informació:

www.urisvalencia.es
www.visitgandia.com
www.xativaturismo.com
www.simat.org
www.canals.es

Los Borja en Valencia

La Ruta recorre Xàtiva, Valencia, Canals, Simat y Gandia como sedes de la historia de los pontífices valencianos

Desde València Turisme os recomendamos recorrer el legado de los Borja para conocer los orígenes y la historia de la familia valenciana más universal.

Dos de los miembros de la familia de los Borja fueron proclamados Papas, Calixto III y Alejandro VI, cuyos descendientes entroncaron con las familias más nobles, conquistaron una parte de Italia e inspiraron gran cantidad de biografías, novelas y películas. Una historia asombrosa que podéis descubrir visitando los lugares de origen y paso de los Borja: Xàtiva, Gandia, Canals, Valencia y Simat de la Valldigna.

borja3

Valencia fue la ciudad desde donde los Borja partieron hacia Italia para convertirse en una de las familias más poderosas del siglo XV. En la capital se puede descubrir el paso de los Borja en la Catedral y en el Palau dels Borja (Corts Valencianes). Gandia fue el Ducado que Rodrigo de Borja compró al rey Fernando el Católico en 1485. Su huella permanece en las calles y edificios del centro histórico: La Seu, el Antiguo Hospital, la Universidad y el Palacio Ducal.

En Simat de la Valldigna destaca el Monasterio de Santa María de la Valldigna, del que fue abad Rodrigo de Borja (futuro Papa Alejandro VI). En Canals, donde nació Calixto III, se recomienda visitar la casa natal y su torre, único resto visible del antiguo palacio de los Borja.

Xàtiva nos invita a caminar por sus calles medievales, visitar la Seu-Colegiata, el antiguo Hospital Medieval, el museo del Almodí o la casa natal de Alejandro VI. En su castillo se encuentra la prisión donde estuvo el Conde d’Urgell.

Este itinerario que podéis hacer en varios días, os permitirá descubrir el patrimonio, las tradiciones y la gastronomía valenciana y sin duda, os acercará a la historia familiar de los Borja.

Más información:

www.urisvalencia.es
www.visitgandia.com
www.xativaturismo.com
www.simat.org
www.canals.es